Sakarya'da İslam'a hakaret eden film protesto edildi

Sakarya 'Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu' üyeleri 7 yıldır her hafta başörtüsüne özgürlük için eylem düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu hafta da toplanan platform üyeleri, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı provakatif filme tepki gösterdi. Eylemde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

17 Eylül 2005 yılında başörtüsüne özgürlük için harekete geçen platform üyeleri, 367. eylemi Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde yaptı. Platform üyeleri başörtüsü yasağının yanı sıra İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı provakatif filmine de tepki gösterdi. ABD ve İsrail bayraklarını yakan platform üyeleri, "Hz. Peygambere(sav) 'Canımız Feda', 'Kahrolsun Amerika', 'Yasak Sürüyor', 'Unutmuyoruz', 'Affetmiyoruz' yazılı dövizler ile 'Peygamberimize alçakça saldıran Amerikalı ve siyonist eller kırılacaktır', 'İnancımızdan, kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz', 'Başörtüsüne kayıtsız şartsız özgürlük' yazılı pankartlar açtı.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Muhammed Emin Duman, berbat bir yapım ve saçma dublajlarla film denilmeyi bile hak etmeyen bu provokatif girişimle, Müslümanların değerlerinin kasten hedef alındığını söyledi. Dünyanın baş belası terörist zihniyetin yine işbaşında olduğunu kaydeden Duman; "Amerika'da siyonist bir yönetmen tarafından hazırlanan ?Müslümanların Masumiyeti? adlı filmde, yüce İslam Peygamberi Hz. Resul-i Ekrem (sav)'e karşı öylesine namertçe aşağılamalarda bulunuluyor ki, bunu ne anlatmak ne de vasfetmek mümkün. Danimarka'daki, dünya Müslümanlarını ayağa kaldıran karikatür küstahlığı bu son saldırının yanında hiç kalır. ABD-Siyonist proje, bu film ile İslam'ın mukaddesatına karşı tarihin en ağır, en alçakça ve en namertçe saldırılarından birini gerçekleştirmiştir. Tıpkı daha önce İslam düşmanı Danimarkalı karikatürist ile Amerika'da Kur'an-ı Kerim'i yakan papaz olaylarında gördüğümüz gibi, bu rezil film kurmacası dünya emperyalizminin siyaseti doğrultusunda alçakça bir politika yürütülüyor. Nitekim bu terörist zihniyetin desteği olmasaydı ne siyonist mali çevreler bu gibi filmlerin yapımına böylesine küstahça bir şekilde cüret edebilirlerdi ne de hadiseler bu boyuta gelebilirdi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber