Başkan Daştan: Yozgat'ta nüfusu artan tek ilçe Akdağmadeni

Yozgat'ın Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilin büyüyen, nüfusu artan tek ilçesinin Akdağmadeni olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suphi Daştan, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu güne ilçenin altyapıdan üst yapıya, içme suyu ve otoparka kadar birçok sorununu çözdüklerini belirtti.

Daştan, göreve geldiğinde ilçenin nüfusunun 20 bin 300 olduğunu şu an 25 bin civarına yükseldiğini bunun da yüzde 25'lik bir artış anlamına geldiğini kaydetti.

Özellikle yurt dışına giden vatandaşların ilçenin geliştiğini ve güzelleştiğini gördükçe geri dönmek istediklerine işaret eden Daştan, "Akdağmadeni, bölgesinde nüfusu artan tek ilçe. Yalnız Yozgat olarak değil, Sivas bölgesinde de hatta Kayseri bölgesinde de büyüyen, gelişen bir ilçeyiz. Vatandaşlarımız yaşanılabilir güzel bir kent olarak ilçemizi tercih ediyor.? dedi.

"SU SORUNUNU GİDERDİK"

Su sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan Daştan, ?Belediyenin asli görevleri vardır, altyapı, üstyapı, kanalizasyon çalışması gibi. Biz 9 yıllık süreçte bunları tamamladık. Göreve geldiğimizde Akdağmadeni'nin içme suyu yoktu. Tankerlerle su taşınıyordu. Şu anda su sıkıntımız yok. Yıllara sirayet edecek su kaynaklarına sahibiz. Yeni bulduğumuz saniyede 40 litre debili suyu şebeke suyuna ekleyerek, ileriki yıllara zemin hazırlamış oluyoruz. Ayrıca, tarihi dokuda da çalışmalarımız devam ediyor. 12 tane tescilli eseri olan bir ilçeyiz. İlk defa bizim dönemimizde bu hizmetlerle halkımızı buluşturuyoruz. Eski askerlik şubesini de restore ettirdik ve 3 tane tarihi mekânı Akdağmadenimizin hizmetine sunmuş oluyoruz. Bu da ilçe turizmimizin gelişmesi adına önemli katkı sağlayacaktır.? diye konuştu.

"HIZLI TREN PROJESİ İLÇENİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Hızlı tren projesinin, Akdağmadeni için yapılabilecek en büyük hizmetlerden biri olduğunu vurgulayan Daştan, bu proje sayesinde Akdağmadeni'nin gelişimini hızlı bir şekilde sürdüreceğini belirtti.

Hızlı tren istasyonunun ilçeye 13 kilometre mesafede olacağını ifade eden Başkan Daştan, ?Yozgat'ın Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Sivas ve Tokat'ın bazı ilçeleri hızlı treni kullanmak isterse Akdağmadeni istasyonundan faydalanacak. Bu da Akdağmadeni'nin nüfusunun artmasına veyahut da ekonominin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Gelecekte turizme açılacak bir ilçeyiz. Sivas'a 110, Yozgat'ta 100 kilometre uzaklıkta olan bir ilçeyiz. Yozgatımıza yapılacak havaalanıyla ve hızlı tren istasyonu da yapıldığı zaman ulaşımda hiçbir problem kalmayacak. Karadikmen köyü yakınlarında, MTA tarafından yapılan sondaj çalışması neticesinde bulunan, saniyede 100 litre debili 51 derece sıcaklıktaki termal suyun kullanım hakkını aldık. Bu suyun ilçemize gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sıcak suyu da ilçeye getirdiğimiz zaman Akdağmadeni'nin ufku da geleceği de daha güzel olacak ve ilçemizin bu sayede gelişimini daha hızlı bir şekilde sürdüreceğini düşünüyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber