KESK: Uzlaştırma Kurulu talebimizi reddetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2005 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tombul: "Gayri resmi duyumlarımıza göre Uzlaştırma Kurulu başvurumuzu reddetti".

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, kendilerine gelen gayri resmi duyumlara göre, Uzlaştırma Kurulu'nun başvurularını reddettiğini bildirdi.

Kendilerine, resmi bir bildirimde bulunulmadığını belirten Tombul, "Kurul, 2 milyon kamu emekçisinin taleplerini görmezden geldi" diye konuştu.

Tombul, Uzlaştırma Kurulu'nu, yarın yapacakları eylemle protesto edeceklerini sözlerine ekledi.

Kamu İşveren Kurulu ile Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK arasında kamu çalışanlarına gelecek yıl verilecek zam konusunda yapılan görüşmelerde, mutabakat tutanağı imzalanmıştı. Ancak, KESK bu mutabakatın mali hükümlerine yönelik muhalefet şerhi koymuştu.

KESK, bunun üzerine 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nın verdiği yetkiye dayanarak, Uzlaştırma Kurulu'na başvurmuştu.


Uzlaştırma Kurulu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) yaptığı başvuruyu reddetti. Kurul, bugün yaptığı son toplantıda, toplu görüşmelerde hükümetle sendikalar arasında anlaşma sağlandığına, bu nedenle de KESK'in başvurusunun gereksiz olduğuna karar verdi.

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında 15-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan toplu görüşmelerde, mutabakat metnini Türkiye Kamu-Sen ve Memur imzalarken, KESK tarafından şerh konulmuştu. KESK geçtiğimiz günlerde Uzlaştırma Kurulu'na başvurarak, mutabakat metninin yeniden incelenmesini istemişti.

Bugün toplanan Uzlaştırma Kurulu, KESK yöneticilerinin başvuru gerekçesini bile dinlemeden, "Toplu görüşmelerde anlaşma vardır" gerekçesiyle oybirliğiyle başvuruyu reddetti.

KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Taşdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzlaştırma Kurulu'nun başvurularını reddetmesini "hukuksuzluk" olarak nitelendirdi. Uzlaştırma Kurulu'nun başvurularını karara bağlamadan önce KESK yöneticilerinin dinlemesi gerektiğini savunan Taşdemir, "Uzlaştırma Kurulu toplu görüşmelere katılan 11 iş kolundan 8'inin anlaşma sağladığı gerekçesiyle başvurumuzu reddetmiş. KESK şerh koymuş olsa bile onlara göre ortada bir anlaşma var. Bizi dinlemeden karar verdiler. Hukuksal anlamda bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Toplumsal hak olgusu çerçevesinde şerhimizin bir anlamı olmalıydı. Demek ki hiç bir anlamı yokmuş" diye konuştu.

Taşdemir, Uzlaştırma Kurulu'nu protesto etmek için yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber