Eyüp Nebi Sabır Ödülleri, törenle sahiplerine verildi

Şanlıurfa'da 11. Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz aylarda halk otobüsü ile yolculuk yaptığı sırada kafasına isabet eden kurşun ile yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 7 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel'in babası İbrahim Demirel'e sabır ödülü verildi.

11. Uluslararası Eyüp Nebi Sabır Ödülleri törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, birer telgraf gönderdi. Program, Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Suriye'nin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Hazreti Muhammed'in hayatı, İslam tarihindeki sevgi ve hoşgörü konularının önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de dünyanın her yerinde kavgaların olduğunu ve lüzumsuz yere kan aktığını ifade ederek, "Eyyüp sabrıyla, Eyyüp'ün gölgesinde, ısrarla, barış için, kardeşlik için, dostluk için, geleceğin güzelleşmesi için, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye ve dünyada yaşaması için moralimizi bozmadan bu tür beraberliklere devam etmemiz lazım." dedi.

Sabır ödülüne layık görülen İbrahim Demirel, "Peygamber Efendimiz diyor ki Müslüman'ın her hali taktire şayandır. Başına felaket geldiği zaman, üzüntülü bir hadise geldiği zaman, o şükreder sevap alır. Başına sevinçli bir durum geldiği zamanda şükredip sevap alır. Her halükarda Müslüman sevaptadır. Başa felaket ve bela geldiği, üzüntü geldiği zaman da sabırdan başka bir şey değildir. Allah kimseye zor sabırlar vermesin; ama Hz. Eyüp'ün makamındayız. Cenabı Allah darda olanlara HZ.Eyyüb'ü yardımcı göndersin.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tertip komitesi tarafından ödüle layık görülenlere ödülleri verildi. Eyüp Nebi beldesinde düzenlenen ödül törenine Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Yahya Akman, Suriye'nin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Sabır pilavının da dağıtıldığı organizasyon ilahi konseriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber