Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nin 7'ncisi düzenleniyor

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 7'ncisi düzenleniyor. Başta Gaziantep Valiliği olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşun iş birliği ile düzenlenen festivalin bu yılki onur konuğu Hollanda oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda; Türkiye Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400'ncü Yılı dolayısıyla, bir temsil heyeti, büyükelçilikten konuklar ve Amsterdam Klezmer Band Grubu başta olmak üzere geniş bir katılımla festivalde yer alıyor.

Festivaller Birliği'ne üye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'ne kardeş şehir ilişkileri kapsamında 13 ülkenin gösteri grupları ve temsil heyetlerinin katılması bekleniyor. Slovakya, Tayland, Kırgızistan, KKTC, Polonya, Belçika, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Başkortostan Cumhuriyeti, Lübnan ve Sırbistan gibi yabancı konukların yanı sıra ülkemizden Giresun, Tekirdağ, Ankara, Mersin ve Eskişehir'den yöresel halk oyunları toplulukları da festivalin konukları arasında yer alıyor.

Festival ana sahnesi olarak belirlenen Festival Park'ın dışında da çeşitli sokak gösterilerinin yer aldığı program kapsamında şehrin dört bir yanı festival coşkusunu yaşayacak. Festivalde gelenekselleşen ve bu yıl 5'ncisi yapılacak Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışması'na da 200 civarında amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının gelmesi bekleniyor. Festival kapsamında çocuklar için de şenlik düzenlenecek. Festival alanına gelen tüm konukların katılabileceği Bocce ve Dart turnuvaları da programda yer alıyor.

Festivalin 5 gününde de çeşitli sanatçılar konser verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber