Şehit Onbaşı Sandalcı'nın cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin cenazesi ilk olarak Güzeltepe Mahallesi Ergenekon Caddesi üzerinde bulunan baba ocağına getirildi. Burada şehidin yakınları cenazeyi getiren ambulansa sarılarak bırakmak istemedi. Daha sonra şehidin naaşı Nokta Camii'ne getirildi. Yaklaşık 5 bine yakın insan topluluğu şehidin getirildiği Türk bayrağına sarılı tabuttu görünce gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin annesi Hacer, kız kardeşi Gülsüm Sandalcı ve yakınları şehidin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Hemen ardından şehidin resmini öperek teselli bulmaya çalıştı. Öyle namazının ardından İl Müftüsü Bilal Kara tarafından cenaze namazı kılındı. Kara, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada şehitliğin kutsal bir yerinin olduğunu belirterek, cenaze sonrasında ağlamanın ve yakınmanın cenazeyi üzeceğini anlattı.

KADIN BİNBAŞI GÖZYAŞINI TUTAMADI

Cenaze öncesinde Kırıkkale Mühimmat Depo Komutanlığı'nda görevli bir kadın bin başı gözyaşını tutamadı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin nazı askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Daha sonra askerler eşliğinde Köroğlu Caddesi üzerinde yürüyüş gerçekleşti. Hemen ardından eski Samsun Karayolu üzerinde ailesi son kez şehidine el salladı.

Şehidin cenazesi Kırıkkale Şehitliği'ne götürülerek yapılan törenin ardından toprağa verildi. Yapılan törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Mühimmat Ana Depo Komutanı Tuğgenaral Selçuk Bayraktaroğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, sivil toplum kuruluşları örgütü başkanı, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber