Şehit Taştan'ın cenazesi baba evine getirildi

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Tolga Taştan, Bursa'daki baba ocağına getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da gerçekleştirilen törenin ardından uçakla Yenişehir Havalanı'na getirilen şehit naaşı, buradan helikopterle Yunuseli Askeri Havaalanı'na taşındı. Helikopterin gelişini, ailesi ve yakınları havaalanında karşıladı. Burada ambulansa konulan cenaze, şehit Taştan'ın Soğukkuyu Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Evin önünde binlerce insan şehidi karşıladı. Toga Taştan'ın evin önüne getirilmesiyle gözyaşları sel oldu.

Şehidin babası Ali Taştan, annesi ve diğer aile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bir ara fenalaşan baba Ali Taştan'ın yüzü su ile yıkandı. Baba taştan, sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, herkese sabır diledi.

Evin önünde Alevi Dedesi tarafından dua yapıldı. Ardından ise cenaze Askeri Hastane Morguna kaldırıldı. Şehit için Ulucami'de dezenlenecek törenin ardından Ataevlerde Cemevi'de ayrı bir tören daha gerçekleştirilecek. Ardından da Hamitler'deki şehitliğe defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber