Emet'te 'haydi çocuklar namaza' kampanyası

Kütahya'nın Emet Müftülüğü'nce Temmuz ayında başlatılan ve 2 ay süren ?Haydi Çocuklar Namaza? kampanyası sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğe katılan bütün çocukların ödüllendirildiği geceye AK Parti Milletvekilleri Vural Kavuncu ve İdris Bal, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ile bazı daire amirleri katıldı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği gecede ilk olarak Emet Müftüsü İsmail Temur bir konuşma yaptı. Temur, "Etkinlik sonunda 10 çocuğa hediye vermeyi düşünmüştük ancak kampanyaya gösterilen büyük ilgi sonrası tüm çocuklarımıza hediye vermek için çalıştık, bunun içinde destek veren başta Belediye başkanı Mustafa Koca olmak üzere tüm ilçe sivil toplum örgütlerine ve Emet halkına teşekkür ediyorum. Bu etkinlik ile camilerimiz 2 aydır çocuklarımızla cıvıl cıvıl oldu.Sadece çocuklarımız değil, anne babaları da bu heyecanı yaşadılar. Ben Emet'te çocuğunu sabah namazına götüren anneler gördüm. Bu çocuklarımızın bundan sonraki hayatlarının merkezlerinde namaz ve camiler olacaktır? dedi.

Kütahya il Müftüsü Mustafa Üskülüplü de, konuşmasında her meslek grubunda imanlı insanlara ihtiyaç olduğunun altını çizerek, "Bizlerin imanlı doktorlara ihtiyacı var, bacılarımızın rahimlerini teslim edebilmemiz için.Bizlerin imanlı mühendislere ihtiyacı var, malzemeden çalarak binaları başımıza göçürtmemeleri için. Bizlerin imanlı hakimlere ihtiyacı var,adil olmaları için ve bizlerin imanlı siyasetçilere ihtiyacı var ülkemizi teslim edebilmemiz için Askerimizi polisimizi öldürenleri, vatandaşların arabalarını evlerini yakanları kuran la camiyle buluşturmalıyız. Sonra eyvah demek çare olmuyor. Çocuklarımıza Allah sevgisi,peygamber muhabbeti ve İslam ahlakı ile yetiştirmek istiyorsak camilerle buluşturmalıyız" diye konuştu.

İlçedeki ?Haydi Çocuklar Namaza? kampanyasına 700 çocuğun katıldığı açıklandı. 44 çocuk tam devamla 1. oldu. 1. Olan 44 çocuk arasında gecede Milletvekili Kavuncu ve İl Müftüsü Üskülüplü'nün çektiği kuralar ile ?Bayram Zorlu, Mehmet Gümüşay, Furkan Cam, Mehmet Özkan, Veli Aydın, Elif İmamoğlu isimli 6 çocuk bilgisayar kazandılar.Emet belediyesinin 50 bisiklet hediye ettiği kampanyada 74 çocuğa bisiklet, 68 çocuğa 1 gram altın , 80 çocuğa yarım gram altın, 125 çocuğa mp3, 350 çocuğa da saat hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber