Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2005 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bilim ve teknoloji politikalarının belirlenmesinde en üst organ olan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

TÜBİTAK'ın sekreteryasını yürüttüğü kurulun toplantısı, ODTÜ yerleşkesindeki TÜBİTAK BİLTEN binasında gerçekleştiriliyor.

Toplantıya, Erdoğan yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Nimet Çubukçu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, bazı müsteşarlar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜBİTAK Başkanvekili Nükhet Yetiş, çok sayıda kurum ve kuruluşun genel müdür ve başkanları katılıyor.

Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda daha önceki BTYK toplantılarında alınan kararlara ilişkin gelişmeler ele alınacak.

Toplantıda, "Ulusal Bilim ve Teknoloji Sistemleri Performans Göstergeleri", "Bilim ve Teknolojide 2010 Hedefleri", "2006-2008 dönemi kamu AR-GE ödeneği" ile AB çerçeve programları konularında yeni kararlar değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber