Gezici sinema TIR'ı ile Türk sineması Anadolu insanıyla buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19.'su organize edilen; Altın Koza Film Festivali kapsamında özel olarak hazırlanan; Gezici Sinema TIR'ı, 2 ayı kapsayan Anadolu turnesinin ardından Adana'ya döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 bin 500 kilometre yol kat ederek, 36 milyon kişiyi Türk sineması ile buluşturan gezici sinema TIR'ı bu süre içinde 38 il ve 61 noktaya ulaşarak 14 bin 500 kilometrelik bir mesafe kat etti. Son etkinliğini Kahramanmaraş'ta tamamlayan, gezici sinema Adana'da törenle karşılandı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda TIR'ın gelişi için özel bir kutlama programı hazırlandı. Türk Cooper MK üyelerinin motosikletleri ile oluşturduğu kortej eşliğinde meydana giriş yapan ?Gezici Sinema TIR'ına Büyüşehir Belediye Bandosu da üstü açık otobüs ile eşlik etti. Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gezici sinemaya ev sahipliği yaparak, etkinliklerin geniş bir kitleye ulaşmasına katkı sunan belediye başkanlarına teşekkür plaketi sundu.

Başkan Vekili Aldırmaz, tüm Anadolu'yu kucaklayan festival organize ettiklerini belirterek, ?Altın Koza Film Festivali, Anadolu insanın yaptığı bir festival yani sadece bizim değil Çukurova'nın ve Anadolu'nun tamamındaki valilerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız sahip çıkıyor. Dolayısıyla bu tır 61 noktaya sevgi ve birlik beraberlik getirdi. Iğdır'dan Van'a, Van'dan Diyarbakır'a Ankara'ya kadar aklınıza nere gelirse tamamını kucakladı. Bugün burada onu karşılayacağız; akşam da sanatçılarımızla buluşturacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber