Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu eğitime açıldı

Geçtiğimiz yıl vefat eden Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar adına Adana'nın Ceyhan ilçesi Sarımazı Kasabası'nda inşa edilen 28 derslikli ilköğretim okulu eğitime açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 milyon TL'ye mal olan Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nda 477 öğrenci ders başı yaptı. Okulda düzenlenen törene katılan Vali Hüseyin Avni Coş, Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak nesillerin yetiştiği bilim yuvalarının daha iyi koşullara kavuşmasının toplumun ortak arzusu olduğunu söyledi. Bu konuda devletin imkanlarının yanında hayırsever işadamlarının da katkılarının beklendiğini anlatan Coş, ülkenin önemli kuruluşlarından Tekfen'in kurucularından Necati Akçağlılar anısına yapılan ilköğretim okulunun hayırlara vesile olmasını diledi. Akçağlılar'ın isminin okulda yetişecek binlerce öğrencinin özgeçmişine yazılacağını hatırlatan Coş,?Bu vesileyle işadamımızın ruhunun şad olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Zaten millet katında değerli olan bu hayrın Allah nezdinde makbul olmasını temenni ediyorum.?dedi. Coş, Adana'da yaklaşık 500 bin öğrencinin yeni eğitim?öğretime başladığını sözlerine ekledi.

TÜRK GENÇLERİNİN EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kumcu, Türk gençlerinin başarılı olması kadar, dürüst, ahlaklı bireyler olarak yetişmelerine büyük önem verdiklerini kaydetti. 1999'da kurulan Tekfen Vakfı'nın çeşitli faaliyetleri arasında eğitime ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Kumcu, bugüne kadar verdikleri burslar sayesinde 1000'in üzerinde genci lise veya üniversiteden mezun ettiklerini açıkladı. 2012-2013 eğitim yılında akademik başarı ve maddi ihtiyaç doğrultusunda yeniden 500 öğrenciye burs imkanı sunacaklarına dikkat çeken Kumcu, ?Çünkü biliyoruz ki, en iyi yatırım insana yapılanıdır. Tekfen Vakfı olarak burada açtığımız okul, bizim için bir ilktir. 30 yıldır Toros Tarım Ceyhan Gübre Fabrikalarımız, bölgede birçok kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye'nin en uzun ve en kaliteli otoyolu olan Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu ise, bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir can damarı görevini görüyor. Bu projelerin hepsi Tekfen imzasını taşıyor.?diye konuştu.

NECATİ AKÇAĞLILAR, BAŞARI İÇİN KARARLI OLUNMASI GEREKTİĞİNE İNANIRDI

Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete ise okula adını verilen Necati Akçağlılar'ın 1970'li yıllarda Toros Tarım'ın temellerini attığında, sadece gübre üretecek bir fabrika kurmayı hedeflemediğini vurguladı. Mete, şöyle devam etti: ?Necati Akçağlılar, üretmeye, işe, emeğe ve eğitime gönül vermiş bir insandı. Bugün aramızda olup buradaki gurur ve sevincimize ortak olsaydı, eminim çok mutlu olurdu. Necati Akçağlılar'ın başarı için öğütlerini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Kararlı olun, hedefinizi belirleyin, başarısızlıktan yılmayın, doğruluktan şaşmayın, çok okuyun, çok çalışın.?

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise eğitime yapılan yatırımların önemi üzerinde durdu. İlçede 85 okulun eğitim verdiğine işaret den Karakuş, ?2004'te Ceyhan'da 550 derslik varken, son 8 yılda yapılan derslik sayısı 450'dir. İnşaatı devam eden okullarda faaliyete geçtiğinde 82 yıla eş değer derslik bu dönemde hizmete geçmiştir.? bilgisini verdi.

Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman da öğrencilere her türlü desteği verdiklerini aktardı. Son 10 yıldır okulla giden çocukları Ceyhan'a ücretsiz taşıdıklarını belirten Kahraman, 150 üniversite öğrencisine bin ila bin 500 lira arasında yardım yaptıklarını kaydetti. Kahraman, şirketinden de 100 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını duyurdu. Konuşmalardan sonra Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindeki davetliler Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. 1-8 sınıfların eğitim alabileceği şekilde inşa edilen okulda fen ve bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ile basket ve voleybol sahası yer alıyor. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Necati Akçağlılar'ın eşi Cansevil Akçağlılar, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Erhan Öner'in yanı sıra çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber