Burdur?u ceviz ezmesi, salep, sipsi ve cura tanıtacak

Ankara'da düzenlenecek ?Burdur Tanıtım Günleri'nde Burdur'u ceviz ezmesi, salep, sipsi ve cura tanıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 18 Eylül'de başlayıp 4 gün sürecek tanıtım günlerinde Burdur'un tarihi, sosyal ve kültürel dokusunu yansıtan ürünler sergilenecek. Fotoğraf ve tanıtım CD'leriyle görsel sunum yapılacak. Yöresel halk oyunları ekibinin gösterilerinin yanı sıra Sagalassos, Antoninler Çeşmesi, Kibyra, Meclis binası, saat kulesi, Bakibey Konağı gibi minyatür eserlerle ilin tarihi tanıtımı yapılacak. Ayrıca standı gezen misafirlere damak tatlarına hitap edecek, ceviz ezmesi ve Burdur şiş tanıtımı yapılacak.

Tanıtımla ilgili Burdur Özeren Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, ?Burdur Tanıtım Günleri'nin ilin tanıtılmasında önemli katkıları olacağını söyledi. Program hakkında bilgi veren Vali Nurettin Yılmaz, açılışın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu karafından yapılacağını belirtti. Burdur'un kendine özgü kültürünün yansıtılacağını anlatan Vali Yılmaz, ?Bu sayede Teke yöresinin başkenti Burdur'un Yörük kültürü tanıtılmış olacak. İlimiz çok önemli noktalarda bulunan insanları yetiştirmiş ve Ankara'ya göndermiştir. Bu insanları da bir araya getiri onarla tanışma fırsatımız olacak. 4 gün sürecek programda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Burdur'u tanımak isteyen herkesi ?Burdur Tanıtım Günleri'ne bekliyoruz.? şeklinde konuştu.

İl Turizm Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Burdur'un hem kültür hem de damak tadı yönünden çok zengin bir il olduğu ve bu zenginliklerin tanıtılması için bunun bir fırsat olduğu aktarıldı. Ankara'da Burdurlu birçok bürokratın bulunduğunu anlatan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, düzenlenecek programın Burdurluları bir araya getirmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Burdur'un kültürel zenginliklerinin çok bilinmediğini vurgulayan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, tanıtım günlerinin bu güzellikleri vatandaşla buluşturmakta önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Burdur Tanıtım Günleri'nin program akışını İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptı. Bütün hazırlıkların tamamlandığını anlatan Tanır, Burdur'la alakalı bütün detayların tanıtımda halka sunulacağı bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber