Atatürk'ün Rize'de açtığı çeşmeler aranıyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 88. yıldönümü kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Atatürk'ün Rize ziyaretinde çeşme açılışlarına katıldığını ancak söz konusu çeşmelerin bugüne kadar ulaşmadığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlama törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr İbrahim Yerebakan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Atatürk'e 1923 yılında Rizeliler tarafından fahri hemşehrilik teklif edildiğini ve Atatürk'ün de bu talebi 'olumlu' karşıladığını söyledi. Bakırcı, ?Ulu Önder, Milli mücadelenin kazanılmasının ardından 17-18 Eylül 1924 tarihinde eşi Latife Hanım ve yakın arkadaşlarıyla birlikte Hamidiye Zırhlısı ile Rize'ye gelmiştir. Sahilde Atatürk'ü karşılamak için bekleyen Rizeliler gemiden yapılan top atışlarına silahlarla karşılık vererek sevgilerini dile getirmiştir. Atatürk'ün Rize'de kaldığı ev bugün 'müze' haline getirilmiştir.? dedi.

Atatürk Rize ziyaretinde cadde ve çeşme açılışlarında bulunduğuna dikkat çeken Bakırcı, ? Özellikle çeşmelerin yerini ve bu çeşmeleri bileni bulamadık. Bilen vatandaşlarımızın bize bunları göstermesi halinde çeşmeleri yenileyeceğiz. Çeşmeyi aradığımı ve bilenin belediyeye müracaat etmesini buradan bildiriyorum.? şeklinde konuştu.

Kutlamalar, Rize Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterinsin ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber