Isparta'da 'Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi' oluşturuldu

Isparta Halk Sağlığı Merkezi tarafından sigara kullanımına yönelik gerekli denetimlerin dijital ortamda yürütülebilmesi için 'Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi' oluşturuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Meral Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında yapılan denetimlerde karşılaşılan ihlallere ait ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile rutin denetimlerin anlık olarak takibi çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda sigaranın zararlarının önlenmesi ve gerekli denetimlerin dijital ortamda yürütülebilmesi için 'Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi' oluşturulduğunu belirten Kişioğlu, sistemin yürütülmesi için kullanılacak 15 tablet bilgisayarın Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teslim edildiğini kaydetti.

Projede görev alacak personele gerekli eğitimlerin verildiğini ifade eden Kişioğlu, yeni oluşturulan sistemin bu haftadan itibaren kullanılmaya başlandığını dile getirdi.

Vatandaşları dumansız hava sahası oluşturmaya davet eden Kişioğlu, "Lütfen kendinize bir iyilik yapın geç olmadan sigarayı bırakın" dedi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber