?Başını define bulmak için kestiler'

Baş kesilen cinayetin arkasındaki korkunç şüphe...

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özlem YILMAZ - Hüseyin ŞENTÜRK / AHT

Ordu'da geçen yıl başı kesilip öldürülen 58 yaşındaki Mustafa Yıldız'ın oğlu Ümit Yıldız ?Olay, namus cinayeti olarak yansıdı ancak ben babamın, define bulmak için kelle verme hurafesinin kurbanı olduğunu düşünüyorum? dedi

Mustafa Yıldız (58), geçen yıl Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Seferli Beldesi'nde öldürüldü. Yıldız'ın başı vücudundan ayrı bulundu. Yıldız'ın, evlilik dışı ilişki yaşadığı E.K. tarafından gece telefonla arandığı ve ardından kaybolduğu belirlendi. Bir hafta sonra cesedi bulunan Yıldız'ın, E.K.'nın kocası H.K. tarafından 2 defa vurulduğu, ardından başının nacakla kesildiği ortaya çıktı. Koca H.K.'ya, Yıldız'ın kafasını keserken bir köylünün de yardım ettiği öne sürüldü. Yıldız'la ilişkisi olduğu iddia edilen kadın E.K.'yla, kocası H.K tutuklandı.

?SATANİST CİNAYET GİBİ'

Cinayetten sonra beldede, Yıldız'ın defineye kurban verildiği iddiası konuşulmaya başlandı. Yıldız'ın oğlu Ümit Yıldız, savcılığa başvurdu ve şunları söyledi: ?Namus cinayeti olsa şikâyetçi olmam ama olayda soru işaretleri var. İki el ateş edilip, kafası kesiliyor. Nacak var ama sapı olay yerinde yok. Parmak izi yok. Başı kesmeye yardım eden kişi serbest bırakıldı.? Olayı satanist cinayetlere benzeten Yıldız, ?Köydeki hurafelere göre, bir insanın başı kesilirse cinler definenin çıkarılmasına izin veriyor. Ben, babamın vurulup kurban edildiğini, olayın arkasında da 8-10 kişi olduğunu düşünüyorum. Şu an köyde bir kadının kurban edilmesi gerektiği konuşuluyor? dedi. Jandarmanın olay tutanağında, ?halk arasında define olaylarında bir kişinin kafasının kesilmesi ve çıkan defineye adak şeklinde batıl inancın hâkim olduğu, Yıldız'ın define sebebiyle kafasının kesilmiş olabileceği? ifadesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber