Üniversitelerarası Kurul, YÖK'ün yeniden yapılanma çalışmalarına devam edecek

Haber Giriş : 18 Ekim 2003 02:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarasý Kurul, YÖK'ün yeniden yapýlanma çalýþmalarýna devam edecek

Üniversitelerarasý Kurul (ÜAK) Baþkaný Prof. Dr. Ayhan Alkýþ, ÜAK'ýn oluþturduðu Yükseköðretimde Yeniden Yapýlanma Komisyonu'nun 1.5 ay önce baþladýðý çalýþmalara hýzla devam edeceðini belirterek, ''TBMM Eðitim Komisyonu'nun gündeminde olan, alt komisyon çalýþmalarýna sunulan üniversite giriþ sistemi konusu da, bu çerçevede ele alýnýp deðerlendirilecek ve bu yýl sonuna kadar bu çalýþmalar tamamlanacaktýr'' dedi.

Yýldýz Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü de olan Prof. Dr. Alkýþ, YTÜ'nün 1953 yýlý mezunlarýna 50. mezuniyet yýlý plaketlerinin verildiði törenden önce, basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu. ''YÖK Yasasý ile ilgili geliþmelerin 10 ayý aþkýn süredir ülkenin gündeminde olduðunu'' ifade eden ÜAK Baþkaný Prof. Dr. Alkýþ, þöyle konuþtu: ''Kurulumuzun oluþturduðu Yükseköðretimde Yeniden Yapýlanma Komisyonumuz, 1.5 ay önce baþladýðý çalýþmalarýna hýz vererek devam edecek. Yükseköðretimin, üniversitelerimizin sorunlarýnýn ülkemizin genel kamuoyunda tartýþýlmasý, bizi ancak mutlu eder. Ancak bu tartýþmalarýn, bir tartýþma kültürü, uzlaþma kültürü içerisinde sonuçlanmasýný arzu ediyorduk. Umuyorum bugün bu noktaya ulaþmýþ durumdayýz.''

''Yükseköðretim sorununda gerilim yaratmaksýzýn tüm kesimlerin tartýþabileceði, olgunlaþtýrabileceði bir süreci açmýþ bulunuyoruz'' diyen Prof. Dr. Alkýþ, Yükseköðretimde Yeniden Yapýlanma Komisyonu'nun hafta içi 3 gün boyunca çalýþacaðýný, hafta sonlarý da bu çalýþmalarý deðerlendirerek üstlendiði görevi baþarýyla tamamlayacaðýný bildirdi.

Prof. Dr. Ayhan Alkýþ, þunlarý kaydetti: ''TBMM Eðitim Komisyonu'nun gündeminde olan, alt komisyon çalýþmalarýna sunulan üniversite giriþ sistemi konusu da, bu çerçevede ele alýnýp deðerlendirilecek ve bu yýl sonuna kadar bu çalýþmalar tamamlanacaktýr. Onun için üniversite kamuoyumuza þu çaðrýyý yapmak istiyorum; Lütfen bu çalýþmalara destek olunuz. Sivil toplum örgütlerimizle, yükseköðretim sektörümüzle birlikte çalýþmaya, onlarla paylaþmaya, onlarýn katkýlarýný deðerlendirmeye açýðýz. Baþladýðýmýz süreç, artýk uzlaþma ve üretme sürecidir.'' ÜAK Baþkaný Prof. Dr. Alkýþ, 3 Ekim'e kadar üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve ilgili kuruluþlardan YÖK Yasa Taslaðý ile ilgili görüþler geldiðini, bu hafta sonu yapacaklarý komisyon toplantýsýnda bu görüþlerin deðerlendirmesini yapacaklarýný anlatarak, 20 Ekim Pazartesi günü de basýn toplantýsý düzenleyerek bu çalýþmalarla ilgili kamuoyuna bilgi sunacaklarýný sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber