Geçersiz KPSS puanı şartı bulunan sözleşmeli personel ilanları düzeltilmeli

2012 KPSS puanları A Grubu, Öğretmenlik, B Grubu ve diğer kurumsal kadrolu/sözleşmeli personel alımları için kullanılmaktadır. 2011 KPSS puanları ise sadece A Grubu ve Öğretmenlik alımlarında kullanılmaktadır. Başvuruları süren Muhasebat Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanlarında hata yapılarak 2011 puan şartı ile ilana çıkılmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geçersiz KPSS puanı şartı bulunan sözleşmeli personel ilanları düzeltilmeli

Konumuzun mevzuat boyutuna bir göz atalım:

KPSS Yönetmeliği olarak bilinen Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 28. Madde hükmü aynen şöyledir:

??.(A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak ?.. atanır.?

Yani, B Grubu kadro niteliğindeki tüm kadrolar için hangi kurum olursa olsun merkezi yerleştirmelerde kullanılan KPSS sonuçları kullanılmalıdır. Şuan ise geçerli olan B Grubu puan ise 2012 yılı puanlarıdır.

Muhasebat Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanında, aranan şartlar arasında 2011 KPSS puanına yer verilmiştir.

Aynı şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanında da aranan şartlar arasında 2011 KPSS puanına yer verilmiştir.

Oluşabilecek herhangi bir iptal kararı sonrasında, adayların mağdur olmaması amacıyla, kurumların ilanlarını düzeltmeleri uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber