Ceza İnfaz Kurumu'na kondisyon parkı kuruldu

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla cezaevine kondisyon parkı kuruldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum Müdürü Hasan Dönmezkuş, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını en iyi biçimde değerlendirmeleri ve tahliyelerinin ardından suçtan uzak kalabilmelerini sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonunun sağlanması için yapılan çalışmalar kapsamında kurum yönetimi ve Psiko-Sosyal Yardım Servisi'nin girişimleriyle Denizli Belediyesi tarafından kuruma ait açık spor sahasına monte edilen kondisyon setinin, tutuklu ve hükümlüler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Dönmezkuş, doğumdan ölüme kadar uzanan kesintisiz bir süreç olan eğitimin temel amaçlarından birinin de suç işlemeden tedbir almak, insanları suçtan uzak tutarak sosyalleşmiş birer birey haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Eğitimin, sadece suç öncesini kapsamayacağını, suçun işlenmesinden sonra da kişinin topluma kazandırılması için ömür boyu devam etmesi gereken bir süreç olduğunu ifade eden Dönmezkuş, şöyle konuştu:

"Bizlerin de amacı, suç sonrası bireyleri kurum içinde eğitmek ve onları tekrar topluma kazandırmaktır. Bu çerçevede, kurumumuzda, çeşitli eğitim faaliyetleri, bireysel görüşmeler, grup çalışmaları, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Ben, kurumum adına Denizli Belediyesi yetkililerine, bize böylesi bir parkı kazandırmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bilindiği gibi ülkemizde ceza infaz kurumları, yerel yönetimlerin destekleriyle önemli işlere imza atmaktadır. Bu tip işbirliklerimizin gelecekte de sürmesini diliyorum."

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin

Yayıncı: Ramazan Ercan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber