Zirve Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti

Zirve Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yusuf Meşe ve Türkiye Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, üniversite harçlarının kaldırılması sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirve Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan'ı ziyarette YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de yer aldığı ifade edildi. Ziyarette Başbakan Erdoğan, harçların kaldırılmasının gençlerin daha iyi eğitim alabilmelerine olanak sağlamak amacıyla atılmış bir adım olduğunu belirterek, Türkiye'de birlik ve beraberliği ilgilendiren her konuya gençlerin katkı sunması gerektiğini söyledi.

Yeni sistem hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, "İkinci öğrenimi elimizden gelseydi kaldırırdık. Çünkü yasayla kurulmuş olan bir statüyü ancak yasayla değiştirmek mümkündür. Oysa katkı paylarının alınmaması Bakanlar Kurulu kararımızla gerçekleştirildi. Konunun mimarı olan Türkiye Öğrenci Konseyine teşekkürler ederiz." dedi. Son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu'da yaşanılan olaylara da dikkat çeken Başbakan Erdoğan, gençleri daha duyarlı olmaya davet etti.

Harçların kaldırılması konusunda teşekkürlerini sunan Başkanı Yusuf Meşe, "Sağlanan burslar, yüksek lisans, master ve doktora programlarına verilen imkanlar üniversite öğrencilerinin bu dönemlerini daha rahat geçirmelerini sağlayacaktır. Bu konuda yürütülen çalışmalar için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber