Elbistanlı 400 çiftçi, kuraklık affına müracaat etti

Elbistan'da 400 çiftçi, borç yapılandırmasından yararlanmak için Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuraklık affı olarak bilinen çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi için hazırlanan çalışma kapsamında etkilenen çiftçilerin müracaatları kabul ediliyor.

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarını 1 yıl süreyle erteletmesine imkan tanıyan kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaklaşık 400 Elbistanlı çiftçi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurdu. Daha önce 61 ili kapsayan ancak alınan kararla ülkenin tamamına uygulanan kararla kuraklıktan en az yüzde 30 oranında zarar gören Elbistan çiftçisinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmiş oldu. Başvuru sayısının 28 Eylül'e kadar artması bekleniyor.

Hükümetin aldığı karar çerçevesinde, borç ertelemesinden 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren ekilişleri ve ürünleri, en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları İl veya İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenenler yararlanacak. Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandırılan ve kararın yayım tarihi itibarıyla vadesi, taksit vadesi ve hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte vadesi 1 yıl içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük süre içinde olan tarımsal kredi borçları, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk edilmek suretiyle 1 yıl süre ile ertelenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber