Vergi Dairesi Başkanı, işadamlarını yeni kanun hakkında bilgilendirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi'nin her ay düzenlediği 'Dost Meclisi' toplantısının bu ayki konuğu Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve vergi düzenlemeleri hakkında iş adamlarını bilgilendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeni ticaret kanununun tüm kesimlere faydalı olacağını, yeni fırsatlarla beraber yükümlülüklerin de olacağını söyledi. 2005 yılında kurulan genç bir kurum olmalarına rağmen tamamen hizmetin odağında işi sadece vergicilik olan konusunda uzman, bilgili, donanımlı çalışanlarıyla kaliteli, nitelikli hizmet vermeye çalıştıklarını aktaran Aksoy, ?Zaman zaman personelimizden kaynaklanan siz mükellefleri memnun edememe gibi sorunlar yaşayabiliyoruz. Bunun nedenini de kadrodaki personelin sık değişmesinden olduğunu düşünüyoruz, bu eksikliği de en aza indirgemek için çalışmalarımız devam ediyor.? dedi.

Başkan Aksoy, yürürlüğe giren yeni ticaret kanunu ile birlikte teşvik mevzuatıyla ilgili teknolojik anlamda mükellefler TÜBİTAK'tan kalkınma ajanslarından Ar-Ge desteklerinden ve bunların vergi indirimlerinden faydalanabileceklerini vurguladı. Artık tek kişilik şirket kurulabileceğini dile getiren Aksoy, bunların de yeni kanunla kazanım sağladığını ifade etti.

Başkan Aksoy, 2013 yılına kadar süre verilen mükelleflerin internet sitesi kurma zorunluluğunun hafifletildiğini dile getirdi. Katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Aksoy, e-haciz konusunda da detaylı bilgilendirme yaparak sunumunu tamamladı.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök de programın sonunda yaptığı kısa bir konuşmanın ardından konuğu Serdar Aksoy'a teşekkür ederek günün anısına hediyelerini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber