Üniversitelerarası Kurul, YÖK'ün yeniden yapılanma çalışmalarına devam edecek

Haber Giriş : 18 Ekim 2003 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Kurul, YÖK'ün yeniden yapılanma çalışmalarına devam edecek

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış, ÜAK'ın oluşturduğu Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma Komisyonu'nun 1.5 ay önce başladığı çalışmalara hızla devam edeceğini belirterek, ''TBMM Eğitim Komisyonu'nun gündeminde olan, alt komisyon çalışmalarına sunulan üniversite giriş sistemi konusu da, bu çerçevede ele alınıp değerlendirilecek ve bu yıl sonuna kadar bu çalışmalar tamamlanacaktır'' dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü de olan Prof. Dr. Alkış, YTÜ'nün 1953 yılı mezunlarına 50. mezuniyet yılı plaketlerinin verildiği törenden önce, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ''YÖK Yasası ile ilgili gelişmelerin 10 ayı aşkın süredir ülkenin gündeminde olduğunu'' ifade eden ÜAK Başkanı Prof. Dr. Alkış, şöyle konuştu: ''Kurulumuzun oluşturduğu Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma Komisyonumuz, 1.5 ay önce başladığı çalışmalarına hız vererek devam edecek. Yükseköğretimin, üniversitelerimizin sorunlarının ülkemizin genel kamuoyunda tartışılması, bizi ancak mutlu eder. Ancak bu tartışmaların, bir tartışma kültürü, uzlaşma kültürü içerisinde sonuçlanmasını arzu ediyorduk. Umuyorum bugün bu noktaya ulaşmış durumdayız.''

''Yükseköğretim sorununda gerilim yaratmaksızın tüm kesimlerin tartışabileceği, olgunlaştırabileceği bir süreci açmış bulunuyoruz'' diyen Prof. Dr. Alkış, Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma Komisyonu'nun hafta içi 3 gün boyunca çalışacağını, hafta sonları da bu çalışmaları değerlendirerek üstlendiği görevi başarıyla tamamlayacağını bildirdi.
Prof. Dr. Ayhan Alkış, şunları kaydetti: ''TBMM Eğitim Komisyonu'nun gündeminde olan, alt komisyon çalışmalarına sunulan üniversite giriş sistemi konusu da, bu çerçevede
ele alınıp değerlendirilecek ve bu yıl sonuna kadar bu çalışmalar tamamlanacaktır. Onun için üniversite kamuoyumuza şu çağrıyı yapmak istiyorum; Lütfen bu çalışmalara destek olunuz. Sivil toplum örgütlerimizle, yükseköğretim sektörümüzle birlikte çalışmaya, onlarla paylaşmaya, onların katkılarını değerlendirmeye açığız. Başladığımız süreç, artık uzlaşma ve üretme sürecidir.'' ÜAK Başkanı Prof. Dr. Alkış, 3 Ekim'e kadar üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve ilgili kuruluşlardan YÖK Yasa Taslağı ile ilgili görüşler geldiğini, bu hafta sonu yapacakları komisyon toplantısında bu görüşlerin değerlendirmesini yapacaklarını anlatarak, 20 Ekim Pazartesi günü de basın toplantısı düzenleyerek bu çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgi sunacaklarını sözlerine ekledi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber