Bingöl'deki STK'lardan teröre karşı ortak bildiri

Bingöl'de faaliyet yürüten 70 Sivil Toplum Kuruluşu, son günlerde artan terör saldırılarına karşı ortak bir bildiri yayınladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği öncülüğünde toplanan 70 STK ve siyasi parti temsilcileri, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda bir araya gelerek teröre karşı ortak tavır aldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ında katıldığı toplantı da, Bingöl'de iki gün arayla yapılan saldırılar kınandı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırıların amacı ve geliştirilmek istenen kaos ortamına karşı uyarılarda bulundu. Söz konusu saldırılara karşı halkın topyekun tepki göstermesi gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, tepkilerin şiddet ve provokasyonlara dönüşmemesi gerektiğine dikkat çekti. Pazar günü Karlıova ilçesi Hacılar Köyü mevkiinde ki mayınlı saldırıda 8 polisin şehit olduğunu, 16 polisin de yaralandığını hatırlatan Bakan Yılmaz, ? Bu hain saldırıdan sonra bu defa Bingöl- Muş Karayolu Kardeşler Köyü yakınlarında askeri konvoya yönelik roketli saldırıda 10 askerimiz şehit oldu, 70 askerimiz de yaralandı. Öncelikle ben şehit olan polis ve askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Aileleri başta olmak üzere güvenlik güçlerimizin, bütün milletimizin başı sağ olsun. Bunlar bizi derinden üzen, canımızdan adeta bir parça koparan hadiseler. Bu günler birlik beraberlik günleridir. Böyle günlerde başka tartışmalar önemini kaybediyor. Böyle günlerde hangi partiden olursak olalım, hangi sivil toplum kuruluşundan olursak olalım birleşmemiz lazım. Belli konularda görüş ayrılıklarımız olabilir, bunlar gayet insani şeylerdir. Fakat bir tek konuda birleşmemiz lazım. Biz memleketimizde ölüm, kan, terör hadisleri ve şiddet istemiyoruz. Bunun büyük acısını yaşamış bir toplumuz. Geçmişte çeşitli hadiselerle Bingöl halkı bunun bedelini ağır ödemiş bir halk. Verdiği canlarla, ekonomik maliyetiyle Bingöl halkı maalesef teröre büyük bedeller ödemiş bir halktır. Ama artık yeter demek lazım. Bu mücadele şahıs veya partilerin mücadelesi değildir. Bu hepimizin mücadelesidir. Çoluk çocuğumuzun geleceği için vermemiz gereken bir mücadele. İlimiz ve ailemizin huzuru için yapmamız gereken bir mücadele? dedi.

?TEPKİ VERMELİYİZ AMA YANLIŞA DÜŞMEMELİYİZ?

Kim yaparsa yapsın, terörün, şiddetin lanetlenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, net olunması gerektiğin ve bu yapılmadığı sürece birilerinin kendileri için bir pay çıkaracağını kaydetti. ?Yapıyoruz, ediyoruz ama toplumun hiçbir tepkisi yok' diyerek yollarına devam ettiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, ? Bizim toplum olarak, Bingöl olarak bu konuda sesimizi yükseltmemiz lazım. Tepkimizi verirken de yanlışa düşmememiz lazım. Aklıselimle tepkimizi vermemiz lazım. Çünkü terör insanın aklını karıştırmaya çalışır, kimyasını bozmaya çalışır. Hiçbir şeyi kırıp dökmeden, hiçbir aşırı hadiseye girmeden tepkimizi vermemiz lazım. Şunu iyi biliyoruz; terör bizi kutuplaştırmaya çalışıyor. Bingöl halkını birbirinden uzaklaştırmaya çalışıyor, bir kaos oluşturmaya çalışıyor. Bizim bunları çok iyi görüp bu tuzaklara düşmeden demokratik bir şekilde tepkimizi ortaya koymamız lazım.

Bugünler gelip geçecek, inşallah bu kötü günleri bir daya yaşamayacağız. Bir tek insanın canı her şeyden daha değerlidir, bütün ideolojilerden daha değerlidir. Bir tek insanı haksız bir yere öldürmek bütün insanlığı öldürmektir. Bir tek insana hayat vermekte büyün insanlığa hayat vermektir. Biz hayattan yana olacağız, ölümden yana olmayacağız, kargaşadan şiddetten yana olmayacağız, sadece huzurdan yana olacağız. Biz kardeşlik diliyle konuşacağız. Toplumu kutuplaştıran bir dille konuşmayacağız. Ne kadar bizi tahrik ederlerse etsinler, bunu yapmayacağız. Siyasi anlamda biz hiçbir zaman başka partileri düşman olarak görmedik. Her zaman rakip olarak gördük. Rekabet olabilir, farklılık olabilir, toplumun önüne farklı projeler konulabilir, ama karşınızda ki partiye düşmanca bir dille yaklaşırsanız bu memlekete iyilik yapmış olmazsınız. Tam aksine bu memleketi bir birine düşürürsünüz. Gençleri birbirine düşürürsünüz, çocukları birbirine düşürürsünüz. Bunun vebali bunları yapanların boynunda kalır. Ne yaşarsak yaşayalım, acımıza tuz basarak sabırla hareket etmeye devam edeceğiz? diye konuştu.

70 STK TEMSİLCİSİNİN İMZALADIĞI ORTAK BİLDİRİ

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının akabinde 70 STK temsilcisinin imza attığı ortak bildiri okundu. Terör saldırılarına tepki olarak hazırlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: ? Son bir kaç gün içerisinde önce ilimiz Karlıova ilçesi hacılar köyünde 8 polisimiz PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit edilmiş, önceki gün de izin dönüşü Elazığ toplama merkezinden birliklerine gitmek üzere yola çıkan sivil ve silahsız askerlerimiz ilimiz Muş karayolu Kardeşler köyü mevkiinde PKK terör örgütü tarafından roketatarlı silahlarla taranması sonucu 10 askerimiz şehit edilmiş, 71 askerimizde yaralanmıştır. İlimizde meydana gelen bu kanlı ve vahşi saldırıları Bingöl halkı olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Ailelerimizin acılarını yürekten paylaşıyoruz. Son yıllarda ülkemizde özgürlükler, demokrasi ve uzlaşı kültürü adına atılan büyük adımlara rağmen terör örgütünün bunu görmezden gelerek ısrarla kan dökme ve silahlı yolu tercih etmesi kendilerinin bu ülkede var olan sorunları çözmek yerine yeni sorunlar üretmek amacını taşıdıklarını göstermektedir. komşu ülkelerimizde yaşanan kaos ve kanlı eylemlere paralel olarak terör örgütünün de Türkiye'de son derece acımasız ve kanlı eylemlerini artırarak devam ettirmesi kendilerinin tamamen taşeron ve Türkiye'ye karşı bazı güçlerin kullandığı bir kukla örgüt olduğunu göstermektedir. bu olaylar gösteriyor ki pak terör örgütü ve yandaşları ülkemizde demokrasi ve insan haklarına yönelik atılan adımlardan rahatsız olmaktadırlar. Bu olaylarda ilimizin özellikle seçilmiş olması da son derece manidardır. Çünkü Bingöl halkı huzur barış ve demokrasi istemektedir. Bingöl halkı inançlarına bağlılığı vizyonu ve feraseti gereği son derece uzlaşmacı yapıcı bir kimliğe sahip olması itibariyle bölgede farklı ve kendisine özgü bir yapıya sahiptir. Bu anlamda Bingöl insanı bu ülkedeki kardeşlik ve birliktelik anlayışını en iyi şekilde temsil etmektedir. Olaylar Bingöl halkını bir takım kirli oyunlar içerisine çekme çabasıdır. Yıllarca 33 askerimizin ilimizde şehit edilmesi olayının mağduriyetini yaşayan Bingöl halkımız son günlerdeki olaylarla yeniden Türkiye gündeminde terörle anılır bir hale gelmiştir. Biz doğusuyla batısıyla türküyle Kürt'üyle Zaza'sıyla birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Çünkü bizim kardeşliğimiz inanç kardeşliğidir. Kimsenin bizim adımıza insan öldürmesini asla tasvip etmiyoruz. Bizim amacımız insanları öldürmek değil insanları yaşatmaktır? denildi.

Toplantıya, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kemal Bozan, siyasi parti temsilcileri ve bildiriye imza atan STK temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber