Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi gazilerimizin sorunlarını araştırdı

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Uzmanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Atatürk'e Mareşal Gazi unvanının verilişi nedeniyle kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Kars'taki gazilerin sorunlarını araştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 İç Güvenlik (Doğu ve Güneydoğu), 90 Kıbrıs, 67 Kore Gazisi ile görüşüp sorunlarını dinleyen Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Uzmanları, araştırma sonuçlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'na gönderdi.

Araştırmada; toplu taşımadan, ulaşıma, hac kontenjanından, ev sorununa, telefon ve internette indirimden, İŞKUR kuralarına, hastaneden, ağız ve diş sağlığı merkezine, birikmiş su borçlarından, Ordu Evleri'ne kadar birçok problemi olan gazilerimizin, öne çıkan sorunları şöyle:

Kars'ta gazilerin en çok toplu taşıma konusunda kolaylık ve indirim istiyor. Bir çok ilde toplu taşıma konusunda gazilere indirim ve öncelik sağlanırken ne yazık ki Karslı gaziler bu fırsattan faydalanamıyor. Kars İl Müftülüğü'nden ?Gazi Hac? kontenjanının artırılmasını isteyen gaziler, Tugay Komutanlığı'ndan da Kars Orduevi'ndeki Sosyal Tesislerden faydalanmak istediklerini dile getiriyorlar.

Telekom İl Müdürlüğü tarafından, telefon ve internet ücretinde indirim isteyen gaziler, Kars Valisi Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan da ev talebinde bulunuyorlar. TOKİ aracılığı ile Kars'ta ?gazi konutları?nın yapılmasını isteyen gaziler, İŞKUR kuralarında da birinci dereceden yakınlarına öncelik istiyorlar. Gazilerimiz biriken su borçlarında da Belediye'den kolaylık beklerken, engelli gazilerimiz ise kamu kurum ve kuruluşlarına engelli rampalarının yapımının ivedilikle tamamlanmasını bekliyorlar.

Kars Devlet Hastanesi ve Diş Hastanesi'nde Gazilerimize öncelik tanınmadığından yakınan gazilerimiz, Kars trafiğinde de sorunlarla karşılaştıklarını, özellikle kendilerine park konusunda kolaylık tanınmadığından şikayetçi oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber