İş vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Adana'da ?bakan ve üst düzey tandığım var? diyerek iş bulma vaadiyle 2 yıl içinde yaklaşık 100 kişiden 500 bin TL para alarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen iki kişi, mağdurlarından birisinin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a dilekçe yazmasının ardından yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, kimliği açıklanmayan bir kişi ?İş bulma vaadiyle Ercüment K. beni ve çok sayıda kişiyi dolandırdı. Kendisine verdiğimiz paraları geri ödemiyor. Bizi dolandırdı? diyerek Adana Valiliğine şikayet dilekçesi yazdı. Şikayet üzerine Vali Hüseyin Avni Coş, dolandırıcının yakalanması için emniyete talimat verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şakirpaşa Mahallesi Sanayi Sitesi'nde iş yeri bulunan Ercüment K., gözaltına alındı. Şüphelinin gözaltına alındığını öğrenen 7 kişi Ercüment K. hakkında şikayetçi oldu. Şüphelinin 'Bakan ve üst düzey tanıdığım kişiler var 5 bin lira verirseniz işe girdiririm? şeklinde vaatte bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 2 yıldır bu yöntemle yaklaşık 100 kişiyi dolandıran ve paralarını geri isteyen kişileri ise oyaladığı belirlendi. Sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen ve adliyeye sevk edilen Ercüment K. ile ona iş arayan elamanları Muhammed D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber