Son yılların en 'dumansız' kabinesi

Haber Giriş : 10 Eylül 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdüllatif Şener'in de sigarayı bırakmasıyla son yılların en "dumansız" kabinesi oluştu. Kabinede tütün mamulü kullanan üç bakan kaldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sigaraya karşı tutumu, yakın çevresinden sonrakabineyi de dönüştürmeye başladı. Sıkı tiryakilerden, Başbakan Yardımcısı Abdülatif Şener'in de 40gün önce sigarayı bırakmasıyla 59'uncu Hükümet, Cumhuriyet tarihinin en nikotinsiz kabinesi olmaya aday... Kabinede son kalan tiryakiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Devlet Bakanı Beşir Atalay. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise, nargile, pipo ve puro içmekten hoşlanıyor.

'BAKTIM SİGARASIZ DA OLUYOR'
Günde iki paket sigara içen Başbakan Yardımcısı Şener, tiryakiliğe veda kararını SABAH'a şöyle anlattı: "40 gün önceydi. Bir hafta sonu çocuklarla birlikte Kızılcahamam'a gittik. Yanımda sigara yoktu. O gün hiç sigara içmediğimi farkettim. Ertesi gün 'artık sigara içmeyeyim' dedim. Baktım sigarasız da oluyor, devam kararı aldım. Eskiden, masamda, sehpada, ceketimin sağ cebinde sol cebinde yani her yanımda sigara vardı. Şimdilik iyi gidiyor. Ancak midemde yanma şikayetleri başladı. Neyse yakında Ramazan da geliyor. Bundan sonra sigarayı hiç aramam inşallah." Kabinede hâlâ sigara içen iki bakandan Atalay ve Başesgioğlu'nun ise tiryakilikten vazgeçmeye niyetleri yok. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da sık sık tütün mamülleri tüketirken görülebiliyor.

TAVİZ YOK
Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'deki kurmayları arasında sigarayı bırakanların yanı sıra tekrar başlayanlar da var. Hâlâ sigara içenler, durumu başbakana yansıtmamak için sakız çiğnemeyi tercih ediyorlar. Başbakan Erdoğan, son olarak TBMM'de AK Parti Grubunda, kokusunu hissettiği sigaranın artık koridorlarda da içilmemesi konusunda grup başkanvekillerine uyarıda bulunmuştu. Grup başkanvekilleri de koridorlara "Sigara içilmez" yazıları astırdı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber