Zabıta ekipleri tabela operasyonu yaptı

Bursa'da ana cadde ve sokaklar üzerinde görüntü kirliliğine yol açan reklam tabelaları ve afişlerle ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine zabıta ekipleri denetimleri artırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, şehrin muhtelif yerlerine izin alınmadan asılan reklam amaçlı yüzlerce pano ile afişi yerlerinden sökerek topladı. Periyodik olarak 2 araçla denetim yapan 6 kişilik zabıta ekibi, özellikle cadde kenarları ve kavşaklarla sürücülerin görüş mesafesini engelleyen afişleri kaldırarak, trafiği daha güvenli hale getirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, araç parkına ve yaya yoluna engel olan, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ile pankartlara karşı mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Yasalara ve kent estetiğine uygun olmayan şekilde kentin çeşitli noktalarına asılan tabela ve afişlerin bundan sonra da kaldırılacağı ve bu tabelaları koyan işletmelere cezai işlem uygulanacağı açıklandı. Reklam çalışması yapacak işletmelerin belediyeye müracaat etmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber