Profesörden şaşırtan protesto

Akdeniz Üniversitesi Profesörü Hayrettin Ökçesiz, sosyal tesislerde uygulanan içki yasağını, şarap içerek protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şarabını yanında getiren Prof. Dr. Ökçesiz, amacının içki içmek olmadığını belirterek, Burada başka bir şey var. Her siyasi otonom, bireyin yeterliliğine saygı duymak zorundadır dedi. Prof. Dr. Ökçesiz, kadehini 'Özgür üniversiteye, laik Türkiye'ye, bilim ve düşünce özgürlüğüne' kaldırdı.

Yükseköğretim Kurulu'nun (Yök) 8 Ağustos tarihli 'Kampüs İçi ve Dışı Düzenlemeler' konu başlıklı yazısı kapsamında, Akdeniz Üniversitesi'nde de sadece öğretim üyesi ve görevlilerine açık sosyal tesislerde 8 Eylül'de alkollü içki satışı yasaklandı. Yök'ün yazısı sonrası AÜ'nün sosyal tesislerinde uygulanmaya başlanan içki yasağını, Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, protesto için deldi.

Prof. Dr. Ökçesiz, yanında getirdiği bir şişe şarabı, o anda tesislerde yemek yiyen diğer öğretim üyesi ve görevlileriyle paylaşarak, her türlü alkollü içkinin yasak olduğu tesislerde içti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber