Tarım Bakanlığı, 'Okul Sütü Projesi' için kaynak arıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, piyasada oluşan fazla sütü azaltmak için hazırladığı "Okul Sütü Projesi" için kaynak arayışına girdi. İlköğretim öğrencilerine bedava süt dağıtmayı amaçlayan Bakanlık Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan proje için kaynak istedi.

Tarım Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, piyasada 2005 yılı ilk çeyreğinden itibaren oluşan fazla süt üretiminin regüle edilmesi için nihayet okul sütü projesinde karar kılındı. Ancak proje için gerekli olan 180 trilyon liralık kaynak için Bakanlık bütçesi yeterli olmayınca, Tarım Bakanlığı bürokratları kaynak arayışına başladı.

Maliye Bakanlığı'nın ek bütçe çıkarmamakta kararlı davranması üzerine Tarım Bakanlığı Sosyal Yardımlaşa Fonu'ndan destek istedi. Hazırlanan Okul Sütü Projesi ile ilköğretim okulunda okuyan tüm çocuklara her gün tetrapak paketlerinde 200 mililitrelik bedava süt dağıtılacak. Bu şekilde çocuklara hem süt içme alışkanlığı kazandırmayı hem de piyasada oluşan fazla sütü eritmeyi hedefleyen Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan kaynak için olumlu cevap bekliyor. Tarım Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşa Fonu uzmanları arasında gerçekleşen görüşmelerde uzlaşma sağlanamayınca konu Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın karar vermelerine bırakıldı.

Projeye kaynak bulunması durumunda yeni eğitim ve öğretim dönemi başlayınca uygulamaya başlayacak. Daha önce eski Tarım Bakanı Sami Güçlü döneminde de gündeme gelen Okul Sütü Projesi'ne kaynak bulunamaması nedeniyle süt üreticileri Tarım Bakanlığı'nın önünde süt dökme eylemi gerçekleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber