Aycell'in, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı kampanyalar tüketicilerde rahatsızlık yarattı.

Haber Giriş : 18 Ekim 2003 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aycell'in, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı kampanyalar tüketicilerde rahatsızlık yarattı.

Türk Telekom'un GSM şirketi Aycell'in, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı kampanyalar tüketicilerde rahatsızlık yarattı. Bu kampanyaların kamu kaynaklarından milletten toplanan vergilerle finanse edilmesi nedeniyle, faturanın tüketiciye ?dolaylı vergi' olarak geri döndügüne dikkat çeken tüketiciler harekete geçti.

Tüketiciyi Koruma Derneği, gelecek hafta yapacağı yönetim kurulu toplantısının gündemine ?Aycell' kampanyalarını aldı. Dernek Başkanı Ali Çetin, özel GSM şirketlerinin ?rantabl' olmadığı gerekçesiyle girmedikleri kampanyaların, kamu şirketince yapılmasını eleştirdi. Çetin, ?Bu kampanyalar bize ?dolaylı' vergi olarak dönüyor. Yâni kamudaki çalışanların ?ucuz' telefon görüşmesinin faturasını 70 milyon olarak ödüyoruz? dedi.

Aycell'in ayrıca tüketiciyi yanıltıcı reklam yaptığını da vurgulayan Çetin, Aria ile birleşmeden sonra hukuki olarak Aycell'in varlığının sona ereceğini, bu nedenle de bu kampanyaların geçerliliğinin kalmayacağını söyledi. Ayrıca tüketicinin parasıyla Aria kurtarılmaya çalışılırken; diğer GSM şirketleri açısından haksız rekabet yaratıldığına da dikkat çeken Çetin, ?Tüm bu nedenleri gözönüne alarak gelecek hafta yapılacak yönetim kurulu toplantısında konuyu ele alarak, bir eylem takvimi belirleyeceğiz? dedi. GSM pazarına en son girmesi nedeniyle abone sayısı da düşük olan Aycell, bu açığını kapatmak üzere bu yılın ilk çeyreğinde harekete geçti.

Personel sayısı 50 bin ila 250 bin arasındaki kamu ve özel kuruluşlarla sözleşme imzalayan şirket, bu yolla özellikle kamu kurum ve kuruluşlarını bağladı. Örneğin Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 yıl süreyle Aycell'in kurumsal abonesi olurken, 180 bin emniyet mensubu ve ailelerinden birer kişi bu kampanyadan yararlanma hakkı elde etti. Böylece, Aycell bir anda 360 bin yeni aboneyi portföyüne katmış oldu. Kurumsal sözleşme imzalayan kurumların personeli, normal abonelere göre ?daha ucuz' tarifeden görüşme imkânı elde ediyor. Örneğin, normal abone Aycell'den Aycell'e dakikası 80 bin liraya görüşürken, kurumsal sözleşmesi olan personel kendi içinde 48 bin liraya görüşüyor. Aycell'den diğer GSM operatörlerini aramanın dakikası 518 bin lira iken, kampanyalıda bu rakam 498 bin liraya düşüyor. Eğer kampanyaya katılan abone, aylık 5 milyon lira öderse, grup içi konuşma ücretsiz hale gelirken, grup dışı Aycell arama 60 bin lira, sabit telefon arama 120 bin lira ve diğer GSM operatörü arama 498 bin lira olarak ücretlendiriliyor.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber