Emet'te bulunan taş bloklar ve kemer kalıntısı

Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, Emet ilçesinde kanal kazısında bulunan ve tarihi eser olduğu tahmin edilen taşların herhangi bir değeri bulunmadığını, kemerin de üst kısmında eser kalmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup arkeologla Hamam Mahallesi Kocaalan Caddesi'nde enerji nakil hatlarının yer altına alınması için yürütülen kanal kazısında bulunan iki kesme taş blok ve kemer kalıntısını inceleyen Türktüzün, AA muhabirine, Emet ilçesi ve çevresinde MÖ 3000'li yıllarda Tunç Devri'nin yaşandığını söyledi.

Bölgede sırasıyla Roma İmparatorluğu, Doğu Roma (Bizans), Beylikler ve Osmanlı dönemlerine ait izler bulunduğunu belirten Türktüzün, bundan dolayı burasının tarihi yönden önemli yerleşim alanlarından olduğunu ifade etti.

Daha önce Emet'te yol yapımı sırasında tarihi tünele rastlandığını hatırlatan ve kanal kazısında bulunan iki kesme taş blokun, Roma döneminin kesme mezar taşlarından olduğunu dile getiren Türktüzün, şöyle konuştu:

"Bu taşların herhangi bir değeri bulunmamakta olup, kemerin de üst kısmında eser kalmamıştır. Ancak bu bölgede tarihi kalıntılar bulunması ihtimali yüksektir ve her an bunlara rastlanabilir. Bundan dolayı kazı yapan kişilerin dikkatli olması ve tarihi eser olduğunu düşündükleri en küçük parçayı bile güvenlik güçlerine haber vermesi gerekmektedir."

Hamam Mahallesi Kocaalan Caddesi'nde, 18 Eylül'de, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ tarafından enerji nakil hatlarının yer altına alınması için yürütülen kanal kazısında bir evin giriş kapısının altında iki kesme taş blok ve kemer kalıntısı gören ekipler, polise haber vermiş ve bu alan, arkeologlar tarafından inceleme yapılması için koruma altına alınmıştı.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber