Maganda kurşunu kurbanlarının aileleri silahsızlanma için yürüdü

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, parkta oynarken bir magandanın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katili henüz yakalanamazken, sivil toplum örgütleri ile yakınlarını maganda kurşunuyla kaybeden aileler silahsızlanma için yürüyüş düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yürüyüşe, Umut'un anne ve babası Gülhan ve Ufuk Ceylan, 9 yıl önce yine bir magandanın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ali Star'ın ailesi ile çalıştığı eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden müzisyen Regaip Vatansever'in yakınları ve arkadaşları katıldı.

Yürüyüşe, Çocukları Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği, İzmiri Sevenler Platformu ve İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri de katılarak destek verdi. Yürüyüşten önce Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Umut Ceylan'ın babası Ufuk Ceylan, "Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Yasalar ağırlaşsın. Masum insanları öldürenler taksirle öldürme suçundan değil, kasten adam öldürme suçundan yargılansın. Bunun örneğini Ali Star'ın ailesi hayata geçirdi ve katil kasten adam öldürme suçundan 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ama daha bizim oğlumuzun katili bile yakalanamadı. İçimiz çok acıyor." diye konuştu.

6 yaşındaki oğlu maganda kurşununa kurban giden gözü yaşlı anne Gülhan Ceylan'ın da oğlunun katilinin hala yakalanamamasına isyan ederek, olayı görenlerin susmamasını istedi. Ceylan, "Olayı görenler nereye kadar susacak. Yarın bir gün aynı şey kendi başlarına da gelebilir. Benim içimdeki bu ateş gözlerimi kapayana kadar hiç sönmeyecek. Lüffen duyarlı olalım. Duyduğumuzu, gördüğümüzü söyleyelim. Eğer insan isek susmayalım. Şu anda bir hayvana bile değer veriyorlar. Bizim değerimiz hayvan kadar yok mu lütfen susmayalım." diye konuştu.

Maganda kurşununa kurban giden Ali Star'ın ailesi adına konuşan Avukat Özge Eşsizhan Yavuz ise verdikleri mücadele sonucu Ali Star'ın katilinin, taksirli adam öldürme suçundan değil, kasten adam öldürme suçundan yargılanmasını sağladıklarını hatırlatarak, "Bu, kolay olmadı. Aynı şeyi Umut ve diğer maganda kurbanları için de yasal olarak sağlamalıyız." dedi. Konuşmaların ardından topluluk, Cumhuriyet Meydanı'ndan Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'ne kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber