Öğretmen tayinlerdeki 'Subay Eşi Haksızlığı'na ne zaman 'DUR' denecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Eylül 2005 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşim .. İlköğretim Okulunda çalışan bir Sınıf Öğretmeni. Görevde 18.yılını çalışıyor. Hizmet puanı 279.

Şu an çalışmakta olduğu okul her türlü imkandan yoksun fakir ailelerin (varoş) yaşadığı bir mahallede, 5 yılını burada tamamladı. Ayrıca bu okul evimize 4 km uzaklıkta.

Bu yıl Bergama'nın gözde okullarından her türlü imkana sahip ve evimize 300 m mesafede olan .. İlköğretim Okuluna tayin istedi ve 4.sıraya girdi.

Tayinlerden bir kısmı yapıldı sıra eşime geldi ve okulda 2 öğretmen açığı daha vardı. Artık eşim yeni görev yerinde çalışacağım moduna girdi ve her türlü planını buna göre yaptı. Fakat bugün yani 9 Eylül Cuma aldığımız haber benim moralimi oldukça bozdu üzüldüm. Üzülmemin nedeni inanın tayin olmaması değil yapılan usulsüzlük 2.sınıf insan muamelesi görmek.

Allah aşkına soruyorum bana bunu biri izah etsin; Subay eşleri merkezde en gözde okulda çalışacak diye bir yönetmelik kanun v.s. var da bizim haberimiz mi yok.

Niye sıra olmayan kenar mahalle okullarına verilmiyor da, bu bayanlar 18 -20 yıl çalışmış ve böyle bir okulda çalışabilmek için sırasını bekleyen 16 kıdemli öğretmenin önüne pat diye geçiyorlar lütfen bana izah edin lütfen lütfen.

Maalesef eşim tek maaşlı bir öğretmen yazdan çıktık mahkeme açacak beş kuruşumuz yok şu an, yoksa hakkımı aramak için bize söylenen mahkeme açmamız.

Dediğim gibi eşimin illede bu okulda çalışacağım diye bir hırsı yok haksızlık ve reva gördüğümüz muamele bizi üzen.

Eşim beş yıl Bingöl Genç . köyünde çalıştı siz eşimin sırasını kapan bayanlar siz o köyü biliyor musunuz? Hiç sanmam çünkü sizin eşleriniz subay veya polis. Bergama'nın Fevzipaşa, Ulubatlı, Selçuk, Atatürk ilköğretim okulları da merkez okul niçin buralara sıra dışı gelen bayanlar verilmiyor da en gözde okula veriliyor ben cevap istiyorum.

Haber Gönder yoluyla yazan: Mustafa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber