Bitlis'te 56 kişi daha istihdam edildi

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, camilerde ve Kur'an kurslarında istihdam edilecek 56 kişi için kura çekimi yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, camilerde ve Kur'an kurslarında istihdam edilecek 56 kişi için kura çekimi yapıldı.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine 192 kişi katıldı. Kurada ismi çıkan 56 kişi, camilerde ve Kur'an kurslarında çalıştırılmak üzere istihdam edilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurada ismi çıkacak 56 kişinin 3 ay süreyle camilerde ve Kur'an kurslarında çalıştırılmak üzere alınacağını söyledi.

İl Müftülüğü'nün çalışmasından memnun kaldığı kişilerin çalışma süresini 6 ay daha uzatabileceğini kaydeden Aslan, şöyle konuştu:

"TYÇP kapsamında daha önce diğer kurumlarımızda toplam 2 bin kişi istihdam ettik. İl Müftülüğümüzün talepleri doğrultusunda, camilerde ve Kur'an kurslarında çalışmak üzere 56 kişiyi iş sahibi yapacağız. Normalde kurumumuza kayıtlı olup ta çalışan kişilerin, bir daha çalışması için 24 ay beklemesi gerekiyordu. Ancak bu süre 3 aya düşürüldü. Bugün kurasını çekeceğimiz 56 kişi, 3 ay boyunca çalışacak. Müftülük çalışanlardan memnun kalırsa ve bize de ödenek gönderilirse, toplamda bu çalışma süresini 6 ay daha uzatabileceğiz. Kurasını çekeceğimiz 56 kişi haricinde 25 de yedek kura çekeceğiz. Asillerin gelmemesi halinde yedek kuraları çekilen kişiler çalışacak."

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber