Erdemoğlu'ndan Besni'ye kız yurdu ve taziye evi

Merinos Holding Erdemoğlu ailesinden Gülsüm Erman adına Besni ilçesinde 240 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl temeli atılan kız öğrenci yurdu ile Ali Erdemoğlu taziye evinin açılışı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Besni Kız Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı bütün Adıyamanlılar adına Erdemoğlu ailesine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş, "Yaptırdıkları kız öğrenci yurdu ve taziye evi ile Besni ilçemizin eğitim hayatına önemli katkı sağlayan ve böylesine önemli ve hayırlı işler için bugün bir araya gelmemize vesile olan hayırsever Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Adıyaman ilimizin sosyo-ekonomik kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak, bir çok alanda ve özellikle eğitimde, ilimizin ülkenin diğer bölgelerine göre sahip olduğu dezavantajlı gelişmişlik farklarını en aza indirmek, şehir merkezleri ile özellikle kırsal kesimde yaşayan çocuklarımızın mutlak surette yüzde yüz oranında eğitime erişim imkânına kavuşmasını sağlamak ve bunun için gerekli fiziki altyapı eksikliklerini tamamlamak hepimizin en başta gelen hedeflerimizden biri olacaktır." şeklinde konuştu.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün Besni ilçemize eğitim adına güzel bir eser daha bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Babamızın bizlere her zaman söylediği şey eğitimin önemidir. Bizler onun çocukları olarak onun açmış olduğu yolda Besni ilçemize eğitim adına gücümüzün yettiği oranda her türlü hizmeti ve katkıyı sunacağız." dedi.

Eğitim adına yaptıkları yatırımların yanında Besni ekonomisine de katkıda bulunacaklarının altını çizen Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Besni Organize Sanayi Bölgesi'nde 125 bin metrekare alanda 3 yıl içerisinde yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve böylece Besni'de istihdama katkıda bulunacaklarını ifade etti. Konuşmalardan sonra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Erdeoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu'na Besni ilçesinde eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Vali Demirtaş daha sonra protokol üyeleri ile birlikte 240 kişilik kız öğrenci yurdu ile Ali Erdemoğlu adına yaptırılan Taziye Evi'nin açılış kurdelasını keserek, Besni ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber