Okul önündeki yabancılar, kontol altında

Elbistan polisi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle okul önlerinde güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil ve resmi ekipler, öğrenci giriş-çıkışlarında yaşanması muhtemel olaylara karşı sürekli teyakkuz halinde. Öğrenci olmayıp okul önlerinde bekleyenlere 169 lira idari para cezası uygulanıyor.

Polisin, öğrencilerin okul çevresindeki güvenliğini ve huzurunu sağlamak için başlattığı tedbirler artıyor. Okul önlerinde ilgisiz olarak bekleyen ve öğrencilere rahatsızlık verdikleri tespit edilen kişilere ceza kesme uygulaması da devam edecek. Emniyet yetkilileri, bu tür olumsuz tutum ve davranış içerisinde bulunanlara Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinin 1. fıkrasına göre 169 lira para cezası uygulayacak.

Yeni dönemde Elbistan'da yaklaşık 40 bin öğrenci, 67 okulda eğitime başladı. Öğrencilerin okul çevresindeki güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere, okul servisleri ile ilgili denetimlerin yıl boyu devam edeceğinin bilgisini veren İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Eksin, velilerin bu yöndeki kaygılarını asgariye indirmek için gereken bütün tedbirlerin alındığını söyledi. Her eğitim-öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da okulların giriş ve çıkış saatlerinde resmi ve sivil ekiplerle emniyet tedbirlerini almayı sürdüreceklerini belirten Eksin, geçtiğimiz yıl başlatılan ve kamuoyu ile öğrenci velilerinden büyük destek gören ?okul önlerinde ilgisiz olarak bekleyen ve öğrencilere rahatsızlık verdikleri tespit edilen kişilere ?ceza kesme' uygulamasına kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber