Altepe: Balkanlar ile ekonomik işbirliği şart

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yıllarda Balkanlar ile yapılan kültürel işbirliğinin ekonomik alana kaydırılması, oradaki Türk ve Müslüman nüfusun ekonomik olarak da ayakta kalması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2012 yılı 3'üncü dönem ?Balkan Devletleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Semineri'ne katılmak için Türkiye'ye gelen Makedonya'nın Studeniçan Belediye Başkanı Fati İseni ile Gostivar Belediye Başkan Yardımcısı Gzim Haci Eyüp, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Son yıllarda Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin Balkanlar konusunda önemli bir hassasiyeti bulunduğunu dile getiren Studeniçan Belediye Başkanı Fati İseni, artarak devam eden kültürel etkinliklerin yanında ekonomik işbirliğinin de hız kazanması gerektiğini söyledi. Studeniçan'ın dünyanın en kaliteli mermer yataklarına sahip olduğunu, İngiliz ve Fransızların bu konuya büyük ilgi gösterdiğini ifade eden İseni, ?Ancak nedense Türk yatırımcılar, Batılı yatırımcılar kadar cesaretli davranmıyor. Yatırım yapsalar da Müslüman ve Türk nüfusun bulunmadığı bölgelere gidiyorlar. Studeniçan nüfusunun yüzde 70'i Arnavut, yüzde 20'si Türk, yüzde 9'u da Boşnak. Dolayısıyla biz manevi ve kültürel olarak her zaman yanımızda olan Türkiye'yi yatırımcılarıyla da bölgemizde görmek istiyoruz.? dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bölge insanının kendi kültürünü, kendi dinini en iyi şekilde yaşamasına destek vermeyi önemli bir görev olarak belirlediklerini hatırlattı. Balkanlar'da yıllarca insanların kendi dinlerini ve kültürlerini yaşamasının engellendiğini ifade eden Başkan Altepe şunları kaydetti: "Bu nedenle biz gerek aşure gerekse sünnet etkinlikleri ile ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması konusunda kararlıyız. Ancak bu sadece kültürel işbirliğiyle sınırlı kalmıyor. Biz aynı zamanda işadamlarımızın bölgeye yatırım yapmaları konusunda da girişimlerde bulunuyoruz. Çünkü oradaki insanlar iş sahibi olmadan, bölgede üretim olmadan bu kültürü ayakta tutmak zor. Biz özellikle yurt dışına yatırım yapan müteşebbislerimizin bu bölgelere de gitmesi ve yatırım yapmaları konusunda çalışmalar yapıyoruz:"

Başkan Altepe, ziyaretin sonunda konuklarına günün anısına kılıç kalkan plaketi ve Bursa bıçağı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber