Demirci şehidini on binler uğurladı

Hakkari-Çukurca kara yolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Hikmet Güler (26), memleketi Manisa'nın Demirci ilçesi Yumuklar köyünde toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre köy ve ilçelerden gelen binlerce kişi, Dörtyol mevkiinde, şehidin naaşını tekbir getirerek karşıladı.

Dörtyol Meydanı'na varılınca şehidin eşi Dilek, annesi Nadiriye, babası Muammer, kardeşleri İsmail ve Aynur ile diğer bazı yakınları fenalık geçirdi. Tabuta sarılmak isteyen eşi ve ailesi güçlükle sakinleştirildi. Şehidin eşi, cankurtaranda defalarca sakinleştirici verilmesine rağmen tabuta sarılmak için büyük çaba gösterdi. Sonunda sarılmasına izin verilen Dilek Güler, "Sen beni bırakıp da nereye gittin? Ben seni çok seviyorum. Haydi kalk, kendi aramızla köyümüze gideceğiz." diye ağlaması, törene katılanların yüreklerini burktu. Şehidin annesi, babası, kardeşleri ve diğer yakınları da tabuta sarılarak ağladı. Bayılanlar hazır durumda bekleyen ambulanslara alındı.

Cenaze namazı, Cuma namazının ardından Dörtyol Meydanı'nda, Manisa İl Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu tarafından kıldırıldı. Namaza; şehidin babası Muammer, annesi Nadiriye, eşi Dilek, kardeşleri İsmail ve Aynur, Bakan Günay, milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Erkan Akçay, Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve binlerce vatandaş katıldı.

Namazın ardından, Müftü Vekili Çakıroğlu, cemaatten helâllik istedi. Şehidin babası Muammer Güler de mikrofonu eline alarak, "Şehit oğluma hakkımı helâl ediyorum. Oğluma hakkımı sonuna kadar helâl ediyorum." dedi. Şehidin bakası ardından Bakan Günay?a sarıldı. Daha sonra şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına kadar tekbirler eşliğinde taşındı.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehidimiz, hakkını bize helâl et" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra şehit Güler'in naaşı, doğum yeri olan Yumuklar köyüne götürüldü. Önce köydeki evinin önüne getirilen şehidin naaşı, daha sonra köyün bir km kadar dışındaki kabristana dualar eşliğinde defnedildi. İlk görev yerinde şehit olan Hikmet Güler, 9 ekim 2011 tarihinde evlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber