Vasiyeti üzerine bağışlanan organları, 7 kişiye hayat verdi

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen kişinin vasiyeti üzerine bağışlanan organları, 7 kişiye hayat verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 10 gün önce Hürriyet Caddesi'nde motosikleti ile giden Barış Murat Yapıcı'ya (27), otomobil çarptı. Kaza sonrası Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan Yapıcı'nın, 10 günden bu yana verdiği yaşam mücadelesi sonunda beyin ölümü gerçekleşti. Yapıcı'nın vasiyeti üzerine organları bağışlandı. Yapıcı'dan alınan böbrekler Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilecek operasyonla Fatma Özçelik (32) ve Keziban Zik'e (46), kalbi Mustafa Keçer'e (46), ikiye bölünen karaciğeri 14 yaşındaki Hatice Karataş ve ismi açıklanamayan bir hastaya, akciğerin ise ismi açıklanmayan bir hastaya nakledilmek üzere İstanbul'a gönderildiği söylendi. Yapıcı'nın korneasının ise Akdeniz Üniversitesi'nde yatmakta olan Mehmet Ali Kaplan'a (71)nakledileceği belirtildi.

Yeğeninin ehliyeti alırken ailesine organlarının bağışlanmasını söylediğini belirten Yapıcı'nın amcası Nevzat Yapıcı, ''Murat ?Bana bir şey olursa bütün organlarımı bağışlayın. Ben ölürüm, ama başkaları hayat bulur.' dedi. Bizde onun vasiyetini yerine getirdik. Organlar başkalarına hayat vereceği için mutluyuz.? diye konuştu.

Yakınları tarafından hastaneden alınan Yapıcı'nın cenazesi, Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber