Temiz çevre için pedal çevirdiler

Bursa'da, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla vatandaşlar şehir içinde bisikletle tur atarken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı ile Bursa'da düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlar şehir içinde bisiklet turu atarak çevre kirliliğine dikkat çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte bisiklet tutkunları çevre dostu bisikletin önemine dikkat çekti.

Avrupa'da 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası münasebeti ile Bursa'da da bisiklet turu düzenlendi. Avrupa ve Türkiye'de bu yıl için belirlenen 'Doğru Yönde Hareket' teması çerçevesinde Bursa'da da vatandaşlar bisikletle çevre temizliğine dikkat çekti. Bursa sokaklarında tur atan bisiklet tutkunları, sağlık ve temiz çevre için araç yerine bisikletin tercih edilmesini istedi.

Tura katılan bisiklet tutkunları, hedeflerinin toplu ulaşım ve bisikletin önemine dikkat çekmek, daha yaşanabilir bir çevre, gürültü kirliliği ile mücadele ve karbon emisyon oranlarının azaltılmasına dikkat çekmek olduğu bildirdi. Bisiklet turu gibi etkinliklerin daha çok düzenmesi gerektiğini belirten bisiklet tutkunları, ayrıca bisiklet kullanabilecekleri yolların daha çok yapılması talebinde bulundu.

Bursa Valiliği tarafından tertiplenen etkinlik kapsamında Atatürk Stadyumu önünden başlayan bisiklet turu, Çekirge, Altıparmak ve Atatürk Caddesi'ni takip ederek Heykel Atatürk Anıtı önünde tamamlandı. Etkinliğe katılan vatandaşlara ambulans ve polis ekipleri eşlik etti, gidecekleri yollar ise bir müddet trafiğe kapatıldı.

Programı düzenleyen Bursa Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Halit Turgut, çevre problemlerinin başında egzoz gazlarının geldiğini vurguladı. Turgut, "Arabaların çevreye yaydığı gaz, hava kirliliği ve küresel ısınmanın en önemli sebeplerinden biridir. Havanın kirliliği ve gürültüyü azaltabilmek için şehir içi ulaşımda bisikletli kullanımını yaygınlaştırmalıyız. Bisiklet yollarını ve toplu taşıma araçlarına insanları alıştırmalıyız." dedi.

Sağlık ve çevrenin insanlık için ayrılmaz ikili olduğunun altını çizen Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da, düzenlenen etkinliğe büyük destek verdiklerini kaydetti. Pala, "Dünya bu iki kavram üzerine şekilleniyor. Çevre direk insanı ilgilendiriyor. Bu kapsamda da bisiklet en çevreci araçtır. Çevre ve sağlık denilince ilk akla gelen araçlardan bir tanesi bisiklettir. Bu kapsamda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmalıyız. Biz de Kent Konseyi olarak bu etkinliğe destek verdik." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber