Bitlis Devlet Hastanesi ayda 60 bin hastaya hizmet veriyor

Son yıllarda büyük gelişme göstererek önemli ameliyatlara imza atan Bitlis Devlet Hastanesi'nde 60 uzman doktor günlük ortalama 2 bin hastaya hizmet veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyin ameliyatları, bel fıtığı ve omurilik kırılmalarına kadar birçok alanda başarılı ameliyatları yapabildiklerini kaydeden Bitlis Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Tolga Kafadar, beyin tümörü konusunda bugüne kadar 6 ameliyat gerçekleştirdiklerini, operasyon yapılan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Hastanenin hizmet kalitesinin artması ile hasta sayısında da önemli derecede artış yaşandığına dikkati çeken Kafadar, bölgenin birçok ilinden hasta aldıklarını belirtti. Dr. Kafadar, şunları söyledi: "Bitlis Devlet Hastanesi bölge hastanesi gibi çalışıyor. 60 uzman hekimimizle uyum içerisinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemizde beyin tümörü gibi büyük ameliyatları da gerçekleştirmeye başladık. Doktorlarımız ve sağlık personellerimiz büyük uyum içinde gece gündüz demeden başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Gelen hastalarımızı çevre illere sevk etmeden en iyi şekilde tedavi ediyoruz. Çok güzel bir ekip ruhu oluşturuldu. Elbette eksikliklerimiz var. Ancak biz devlet hastanesi adı altında bölge hastanesi hizmeti veriyoruz. Hastanemizde ayda ortalama 350 ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bunlar komplikasyonu yüksek ameliyatlardır. Günlük bin 400 hastaya poliklinik yapılan hastanemizde acil de dahil olmak üzere aylık 60 bine yakın hastaya bakıyoruz."

"EKİP RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ"

Kafadar, hastanede ekip ruhuyla çalıştıklarını ve bu sebeple birçok başarıya imza attıklarını kaydetti. "Acil bölümünde 2 uzman hekimimiz gece gündüz demeden nöbetleşe çalışıyor. Artık vatandaşlar hastaneye hafta sonu veya akşam, hangi saatte gelirse gelsin, acilde uzman hekime görünüyor. Bunlar gerçekten güzel şeyler." diyen Kafadar, şöyle konuştu: "Mesela bir kaza oluyor. Hemen hemen bütün uzman hekimlerimiz acile inip yardıma çalışıyor. Hatta bazen cildiye uzmanı bile gece saatlerinde meydana gelen bir vakada, evinden çıkıp hastaneye geliyor. Bu arkadaşları çağırmıyoruz. Kendileri çıkıp geliyor. Yani hastanemizde çok güzel bir ekip ruhu var. Bu bizi çok sevindiriyor."

"BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATIMIZ BAŞARILI GEÇTİ"

Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Güneş ise Dr. Hakan Akın ile birlikte gerçekleştirdikleri beyin tümörü ameliyatının önemine değindi. Ameliyatın başarılı geçtiğini anlatan Güneş, şunları dile getirdi: "44 yaşındaki Zahide Kütevri adlı hastamız baş ağrısı şikayeti ile 3 ay önce hastanemize başvurdu. Yapılan tetkiklerden sonra ameliyat olması gerektiği kendisine iletildi. Bu ameliyatın Bitlis'te gerçekleştirilebileceğini kendisine ilettik. Daha önce Ankara'da görüp bir profesöre sormak istediğini söyledi. Ankara'daki profesörde bu ameliyatın yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine Bitlis'e gelerek hastanemizde ameliyat olmak istediğini söyledi. Bu hastamızın imkanları daha büyük hastanede ameliyat olmaya elverişli olmasına rağmen bizi seçti. Geçtiğimiz hafta 3 saatlik bir operasyonla tümörü temizledik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi durumda doktorlarımız ve anestezi uzmanlarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu tür başarılı ameliyatlar hastaneye olan ilgiyi de artırıyor. Bu tür hastalarımızı bir hafta 10 gün içinde sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber