Naci Tosun: Reklam yaparken insanlar kandırılmamalı

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, şirketlerin kendileri için vaz geçilmez hale gelen iletişim, reklam ve tanıtım hizmetlerini yaparken, abartıdan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tosun, "İnsanları kandırmadan, abartıdan uzak reklamlar yapılmalı." dedi.

Pazarlama yöntemlerinin ve geleceğin reklam dünyasının tartışıldığı Update 2012 Marketing Trends ve Future programı sektörün önde gelen isimleriyle Four Seasons Otel'de gerçekleştirildi. Kaynak Medya'nın düzenlediği etkinlikte konuşan Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, "Dünyada reklam olmalı ama insanlar kandırılmamalı. Yalan ve abartı üzerine reklam yapılmamalı ve insanlar aldatılmamalı." ifadelerini kullandı.

Yapılan reklamların ürünün gerçeğini yansıtmadığından yakınan Tosun, ürün ne ise reklamın onu anlatması gerektiğini belirtti. Reklamın önemine değinen Kaynak Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: ?Reklam ve tanıtım bugün çok önemli. Dünyanın en güzel ürünlerini piyasaya sürsen eğer medyanın haberi yoksa insanların haberi yoksa ürün hiç bir şey ifade etmiyor, elde kalıyor. Yaşadığımız dönem itibariyle, reklam tanıtım, bilgilendirme çok önem arz ediyor."

Tosun ayrıca dünyanın her noktasını ziyaret ettiğini belirterek, Türk insanın pazarlama dünyasında daha aktif olduğunu belirtti.

Toplantının konuşmacılarından İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Erden, sosyal medyanın etki alanına değindi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir mitingde kullandığı ?püskevit' sözcüğünden sonra hazırlanan videolara dikkat çeken Erden, söylenilen bir sözün irade dışında gelişen olaylar sebebiyet vereceğini ve bunu değiştirmeye insan gücünün yetmeyeceğini belirtti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yüce Zerey, pazarlama dünyasındaki kavram karmaşasından söz etti. Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu ise yeni neslin aynı anda birden çok iş yapmak istediğine ve bunu başaramadıklarında gerginliğin arttığına dikkat çekti. Kuzuloğlu, ilerleyen teknolojiyle birlikte ailelerin çocukların gelmemesinden değil aramamasından yakındığını kaydetti.

"GÜNDE 3 BİN MESAJLA TÜKETİCİYE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yıldız Holding Pazarlama Servisleri Direktörü Alkan Eraltan ise 'İletişimde Farklılaşma' başlıklı bir konuşma yaptı. Hedef kitlesini iyi belirlemiş bir reklamın amacına daha kolay ulaşacağını belirten Eraltan, reklam yatırımlarının 2008'den bu yana artış gösterdiğine dikkat çekerek, "4,8 milyar TL'lik bir reklam yatırımımız var ve günde 3.000 farklı mesajla tüketicelere ulaşmaya çalışıyoruz. Orta Çağ'da yaşayan insanların bir ömür boyunca aldıkları mesajları bir günde alıyoruz." bilgisini verdi.

Dijital Büro İstanbul Genel Müdü Uğur Şeker ise 'Dijital Dünya' başlıklı konuşmasında dijital reklamların genel reklam içerisinde artış gösterdiğini söyledi. Şeker, "Şu anda internette yüzde 13,8'lik büyüme rakamı ile Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ülkesi konumunda. dedi. Türkiye'de bu yılın ilk altı aylık döneminde reklam yatırımlarının 421 milyon TL'ye ulaştığını ifade eden Şeker, "Türkiye'de şimdi üretilen TV'lerin hepsi smart olarak internet bağlantılı televizyonlardır. Bu gelişmeler reklamların katma değeri." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber