Akasya Vadisi Termal Tatil Köyü'nün temeli atıldı

Erzurum'un termal tesisleriyle ünlü Pasinler ilçesine Çağ Sağlık Grubu tarafından yaptırılacak bin yataklı Akasya Vadisi Termal Tatil Köyü'nün temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pasinler ilçesinde yüzyıllardır bulunan ancak ülke ve ilçe ekonomisine katkısı olmayan termal tesisler, Erzurum ve Hasankaleliler için umut oldu. Çağ Sağlık Grubu, Pasinler ilçesinde yaklaşık 11 bin dönüm alan üzerine 6 katlı, birbirine bağlı 3 blok halinde 250 daireli termal tatil köyü projesine başladı.

Temel atma töreninde konuşan Çağ Sağlık Grubu Onursal Başkanı Prof. Dr. Kerim Sungurluoğlu, Erzurum'da yatırım yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Sunguroğlu, termal tatil köyünün ilk etabının gelecek yıl, ikinci ve son etabının ise 2014 yılında hizmete açılacağını kaydetti. Sunguroğlu, termal tatil köyü devre mülk konutlarının hizmete açılmasıyla ilçe ekonomisine yıllık 8 milyon lira para girdisinin olacağının tahmin edildiğini dile getirdi.

Tesislerin hizmete girmesiyle 200 kişinin kadrolu istihdam edileceğini ve bunun da ilçe de istihdama önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Sunguroğlu, "Erzurum'u Kuzeydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin termal turizm merkezi haline getirmek amaç ve umuduyla yolu çıktık. Tatil köyümüzde 10 bin 500 metrekare alan içinde 6 katlı ve birbirene bağlı 3 blok halinde inşa edilecek. Bin yatak ve 250 daireden site oluşacak. Yapı grubu içinde erkek ve hanımlar için ayrı termal havuzlar, hamam, sauna, spor salonları ile alış veriş merkezleri olacak. 5 yıldızlı otel lüksünde odalarda termal suların bulunduğu jakuziler bulunacak. Maliyeti 30 milyon lirayı bulacak tesislerimizin ilk bölümü 2013, ikinci etap 2014 yılında hizmete açılacak. 200 kişi istihdam edilecek." dedi.

Prof. Dr. Sungurlu, termal tatil köyünden yılda 24 bin kişinin yararlanmasının düşünüldüğünün bunun ise ilçeye yılda 7 milyon 600 bin lira sıcak para girdisi anlamına geleceğini sözlerine ekledi.

VALİ ÖZTÜRK: İLÇE EKONOMİSİ CANLANACAK

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise Akasya Vadisi Termal Tatil Köyü ve devremülk konutlarının, Pasinler ve Erzurum ekonomisine canlılık kazandıracağını kaydetti. Asırlardan bu yana akan ve milli ekonomiye katkısı az olan Pasinler termal tesislerinin yapılacak yatırımla milli ekonomiye kazandırılacağına işaret eden Vali Öztürk, "Yüzyıllardır var olan bu termal kaynağı ekonomiye kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yatırımı iyi değerlendirelim. Yakından tanıdığım Çağ Sağlık Grubu'nun Pasinler'den sonra Aziziye ilçesindeki Ilıca'da da aynı tesisleri yapacağını biliyorum. Bu yatırımın gerçekleşmesinde büyük çaba harcayan Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'na da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ AKSAK: YATIRIMCIYI İNCİTMEMEK LAZIM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Akasya Vadisi Termal Tatil Köyü'nün Erzurum, ülke ve Pasinler için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erzurum'un 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı başarıyla gerçekleştirmesinin ardından şehrin şehrin cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yapan Aksak, "Erzurum artık dünyanın ve ülkenin cazibe merkezi haline geldi. Değerli hemşehrilerimden yatırımcıları sahip çıkmalarını, yardımcı olmaları ve onları incitmemelerini istiyorum. Ankara'dan buraya gelen yatırımcı iş adamımıza sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

ÜNSAL SERTOĞLU: RÜYALARIM GERÇEKLEŞTİ

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da ilçe için rüya ve hayallerini gerçekleştirmekten sevinç duyduğunu söyledi. Başkan Sertoğlu, marka iller arasına marka ilçelerin girmesinin önemli olduğunu işaret etti.

Ankara'nın Kızılcahamam tesisleri kadar Pasinler'in termal tesislerinin de ülke çapında marka haline geleceğine inandığına dikkat çeken Sertoğlu, "Belediye başkanı olarak bir hayalimin gerçekleştirilmesinden sevinç ve gurur duyuyorum. İlçemize bu dev yatırımı yapan Çağ Sağlık Grubu'na teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hafız Sabit Aksakallı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından Akasya Vadisi Termal Tatil Köyü'nün temeline ilk harç atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber