Bülent Arınç, Antalya'da akraba ziyaretinde bulundu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Serik ilçesinde anne tarafından akrabalarını ziyaret ederek, hasret giderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Yılın Basın Ödülleri' töreni için Antalya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, Serik ilçesi ile Boğazkent beldesinde yaşayan anne tarafından akrabalarına ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında geçmişinden bahseden Arınç, anne tarafının Girit'ten geldiğini, bir süre de Alanya ve Antalya merkezinde oturduklarını dile getirdi.

Boğazkent beldesine bağlı Ahmediye Mahallesi'nin Girit'ten gelen muhacirler için kurulduğunu anlatan Arınç, Antalya'ya sık sık geldiğini ama buraya uğrama fırsatının olmadığını aktardı. Arınç akrabalarına, ?Ağabeylerimin, eşlerimizin, çocuklarımızın selamlarını getirdim." dedi.

Ahmediye köyünde anneannesinin kardeşleri olduğunu ifade eden Arınç, ?Buraya yıllarca önce gelmiştim, ama bu sefer ziyaret etmek istedim. Teyzem bize hep geçmişlerini anlatırlardı. 'Hasan akşama kucağında bostanlarla dönersen kapıyı açarım sana, iyi. Ama elin boş olursa gelme.' anlamına gelen Rumca cümleyi bir ara Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde Yunanlı parlamenterlere söyledim. Onlar da 'evet doğru söylerler' diyerek kahkahalarla güldüler.? diye konuştu.

Ziyaret sırasında Arınç'a, Girit'ten gelen mücavirlerin anlatıldığı kitap hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber