ODTÜ'lüler, 'Yeni Genç Eğitim Platformu'nda buluşacak

Ankara'da üniversite gençlerini, 'inanışları veya düşünceleri ne kadar farklı olursa olsun' aynı çatı altında toplamayı hedefleyen yeni bir dernek daha hizmete girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Genç Eğitim Platformu'nun, Çiğdem Mahallesi'nde bulunan merkezi bugün törenle hizmete girdi. Dernek, başta ODTÜ'lü öğrenciler olmak üzere Ankara'daki üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Açılışta bir konuşma yapan Platform Başkanı Gökhan Er, dünyanın kaos, savaş ve çekişmelerden kurtulamadığını ifade ederek, " Bence bu ve benzeri sorunların temel sebepleri ortak paydalarda buluşma yerine ufak ayrılıkları, nüansları merkez noktaya koymamızdır. Halbuki herkesin ortak paydası, insan olması olmalıdır. Hepimiz aynı havayı teneffüs eder, konuşarak anlaşır, aynı nüvelerden besleniriz.? diye konuştu.

Platform Başkanı Gökhan Er, hedeflerini ise şu şekilde açıkladı: ?'Yeni bir genç, yeni bir dünya' sloganıyla açılışını yaptığımız bu müessese temelde insanı özelde ise genç ODTÜ'lüleri hedefleyerek çalışmalarını gerçekleştirecektir. Temel hedeflerimizden biri de daha yaşanılabilir bir dünya için farklı düşüncedeki insanları, özellikle gençlerin aynı masada oturabilme kültürünü geliştirebilmektir.?

Ardından bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Hüseyin Kara ise ?Yaşı ne olursa olsun bir insanın eğer bir ideali varsa hayatı iyileştirme adına planı projesi varsa o her zaman gençtir. Fiziği itibariyle yaşı itibariyle genç olduğu halde ideali olmayan insan hareket eden ölüdür. İnsan fikren ve ruhen diriyse milletine sunacağı bir projesi bir davası bir derdi varsa o insan her zaman gençtir diridir.? dedi.

Kendisinin de içinde bulunduğu neslin 'Bir dönem gençliğini kaybetmiş, üniversitelerinde 5 bin gencin birbirini öldürdüğü bir dönemden bu günlere gelmiş' nesil olduğunu ifade eden Kara, ?O yönüyle de talihsizlikler yaşamış bir milletiz. Bu gençler onu tarihte okuyacaklar. Biz böyle bir badireyi atlatarak bugünlere geldik. Gençliğini neredeyse kaybetmek üzere olan bir milletin talihsizliğini yaşadık.? şeklinde ekledi.

Ardından Kara ve diğer yetkililer, kurdele keserek derneğin açılışını yaptı. Konuklara ikramda bulunulan açılışa çok sayıda üniversite öğrencisi de katıldı.

Üç katta hizmet verecek olan dernekte sinema salonundan okuma salonuna, oyun salonundan faaliyet odalarına kadar yararlanabilecekleri birçok hizmet bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber