Zabıtadan seyyar satıcılara operasyon

Sivas Belediyesi Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda denetimlerini attırarak, seyyar satıcıları yakın takibe aldı. Denetimlerde bazı işyerlerine de ceza kesildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda 2 kokoreç arabası, 4 seyyar araba ve 2 mısır tezgâhına el konuldu. Ayrıca, kaldırımları işgal eden 4 işyerine de Sivas Belediyesi encümen kararı gereğince 3 gün süre ile ticari faaliyetten men cezası uygulandı.

Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, halk sağlığına belediye olarak büyük önem verdiklerini belirtti. Demirok, ?Zabıta ekiplerimiz 7/24 hizmet veriyor. Bu düzenleme vatandaşlarımızı ve esnafımızı da mutlu ediyor. Ekipler, öncelikle esnafı bilgilendirici ve uyarıcı denetimler yapıyor, kurallara aykırı hareket edenlere cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşlar, pazar yerlerinde ve marketlerde gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabiliyor. Bakkaldan lokantaya, büfeden kuruyemişçiye kadar birçok noktada sıkı denetim yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Halkı en çok ilgilendiren gıda sağlığına karşı hassasiyetlerini koruduklarını dile getiren Demirok, "Halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda sektörü başta olmak üzere, farklı meslek gruplarında da denetimleri hızlı bir şekilde sürüyor. Ayrıca, vatandaşlarımızın şikâyetleri de titizlikle değerlendiriliyor.'' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber