Bu gencin çalamadığı enstrüman yok

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü öğrencisi Enes Sarı, 18 farklı enstrümanı çalarak herkesin dikkatini çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Klasik kemençeden defe kadar 18 farklı enstrümanı icra eden Enes Sarı, ailesinin yaşadığı Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaz aylarında çeşitli enstrümanlar konusundaki bilgilerini ilköğretim öğrencilerine aktarıyor.

Babası imam hatip olan Sarı, 10 yaşında tasavvuf müziğinden etkilenerek ney üflemeye başladığını söyledi.

Daha sonra çeşitli enstrümanlara merak sardığını anlatan Sarı, "12 yaşımda müzik öğretmenim tarafından bu alanda yeteneğim olduğunu öğrendim. Öğretmenimin ısrarıyla Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavlarına hazırlandım ve Kütahya Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim almaya başladım. Lise hayatımda farklı enstrümanlara merak sardım ve birçok enstrümanın alt yapısını öğrenerek çalmaya başladım. Kendimi lise hayatında iyice geliştirdim ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü'nü kazandım. Burada da ilk olarak klasik kemençe ile tanıştım. Kendi alanlarında birçok başarıya imza atmış çeşitli öğretim görevlilerinden bu enstrüman konusunda eğitim almaya devam ediyorum" dedi.

Müzik alanında yeteneği olduğuna inanan çocuklara ve ailelerine çeşitli tavsiyelerde bulunan Sarı, "Müzikle tanışmanın yaşı yoktur. Ama müzikle erken yaşta tanışan çocuklar kendilerini çok daha ileri seviyelerde geliştirebilir. Bu anlamda başarılı olabilmek içinde çok çalışmak ve sabır önemlidir. Müzik, çocukların zeka gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Piyano çalmaya başlayan bir çocuk ilerleyen seviyelerde beyninin her iki tarafını iyi derecede kullanmaya başlar. Yani piyano çalarken sağ ve sol el ayrı partisyonları icra etmek zorundadır. Bu da beynin çift taraflı çalışmasını sağlar. Benim ailelere tavsiyem, küçük yaştaki çocuklarını müzikle tanıştırmalarıdır" diye konuştu.

Sarı, profesyonel olarak ney, kaval, zurna, melodika, gitar, Bağlama, piyano, viyola, keman, kabak kemane, yaylı tambur, ud, cümbüş, bateri, darbuka, bendir ve def çaldığını söyledi. Sarı, 2 yıl önce tanıştığı klasik kemençeyi de halen yarı profesyonel olarak çaldığını ve kısa sürede o enstrümanı da tam anlamıyla icra edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber