Bornova'da çöp konteynerleri yer altına alınıyor

Bornova Belediyesi, çöp konteyneri sistemine geçiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk aşamada pilot bölgelere yerleştirilecek konteynerler, uzaktan kumandalı sistemle boşaltılacak.

Bornova Belediyesi'nin yeni hizmeti kapsamında ilk aşamada 15 noktaya 5 bin metreküplük yeraltı çöp konteyneri yerleştirilecek. Konteyner sistemine uygun olmayan 70 noktada ise 3 bin ve 3 bin 500 metreküplük özel yerüstü konteynerleri kullanılacak. Yeni sistem çöp konteynerleri ilk olarak Osman Kibar Kavşağı'ndaki noktalara yerleştirilecek. Ardından Kazım Karabekir, Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak, Gediz, Yüzbaşı İbrahim Hakkı, Cengizhan ve Hasan Ali Yücel caddelerinde uygun noktalarda kullanılacak. Yeraltı konteynerler de yerüstündekiler de özel bir araçla uzaktan kumanda sistemiyle boşaltılacak. Boşaltma sırasında sokakları ve kaldırımları kirleten sızıntı olmayacak.

Yeraltında 5 metrelik yüksekliği sahip olacak konteynerlerin yer üstünde sarece 60 santimetrelik bölümü görünecek. Kilitli olacağı için konteynerlerin herhangi bir amaçla karıştırılması mümkün olmayacak. Ekim ayından itibaren belirlenen noktalara yerleştirilecek olan konteynerler, önümüzdeki yıllarda Bornova'nın geneline yayılacak. Gelecek yıl 25 yeraltı, 150 adet de yerüstü konteyner uygun noktalara yerleştirillecek.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ?Eski tip konteynerlerin sokaklarımızda oluşturduğu kötü görüntüleri ve kokuları ortadan kaldırmak için kapsamlı bir çalışma başlattık. İlk aşamada 85 yeni konteyneri satın aldık. Bunları Ekim ayından itibaren yerleştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda Bornova'nın bütün mahallelerinde yeni sistemi uygulayacağız. Böylece ilçemiz hem daha temiz hem de daha çağdaş bir görünüm kazanacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber