Başkent'te kepçenin kestiği doğalgaz borusu paniğe neden oldu

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Ostim'de Abdülhalık Renda Caddesi üzerinde yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında kepçenin kestiği doğalgaz borusu paniğe neden oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kepçenin doğalgaz borusunu kesmesinden sonra, işçiler hemen olay yerine terk ettti. İtfaiye, Başkentgaz ve TEDAŞ görevlilerinden yardım istendi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekibi, patlama ihtimaline karşın güvenlik tedbirlerini aldı. TEDAŞ görevlileri ise bölgenin elektriğini kesti. Delinen doğalgaz borusuna gelen gaz, bağlı olduğu vanadan kesildi. Ancak, borunun içindeki gazın boşalması yarım saat sürdü.

Bu süre içinde, olayın meydana geldiği yere yakın tüm yollardaki araç trafiği kesildi. Araçlar, Bağdat Caddesi'nden diğer yollara yönlendirildi. Borulardaki doğalgazın tamamen boşalmasından sonra, görevliler olay yerinde inceleme yaptı. Olay yerindeki nöbetçi itfaiye müdürü, borunun yanına gidecek görevlilerin, güvenlik amacıyla cep telefonlarını bırakmalarını istedi. İlk incelemeyi yapan görevliler, kepçenin kazı yaparken doğalgaz borusunu ortasından kestiği ve gazın bu şekilde boşaldığı tespit etti. Görevliler, araç trafiğinin, çevreye yayılan gazın tamamen temizlenmesinden sonra açılmasını istedi. Tutanakların tutulması ve bölgenin gazdan arınmasından sonra Bağdat Caddesi ve bağlantılı yollar trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber