Burnundaki metal takıyı çıkarınca KPSS'ye girebildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIRIKKALE'de yapılan KPSS'ye 11 bin 200 kişi girerken, burnunda metal takılı bir kız aday sınava alınmadı. Metali güçlükle çıkartan kız, daha sonra salona alındı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen adaylar, polis kontrolünde içeri alınmaya başlandı. Burnunda metal takılı bulunan bir kız aday kadın polis tarafından içeri alınmadı. Bir kenara çekilerek burnundaki metali güçlükle çıkartan kız, üst araması yapıldıktan sonra sınava girebildi.

Devlet memuru olma umudu ile sınava giren ve adını açıklamayan kız aday, "Metal şeyler yasakmış, daha önce başıma gelmemişti. Mecburen canım acıyacak, ancak sınava girebilmek için çıkarmak durumundayım" dedi.

Adaylar içeride sınavda ter dökerken, bazılarının aileleri de okul dışında çocukları için dua etti.

OTOMOBİL ANAHTARLARI SINIFA ALINMAYAN 20 KİŞİ SINAVA GİRMEDİ

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılan 20 kişi, otomobil anahtarları sınıflara alınmadığı için sınava girmedi.

Çorlu'da 16 bin 280 kişinin başvurduğu bugünkü orta öğretim düzeyindeki KPSS, 45 okulda gerçekleşti. Saat 09.30'da başlayan sınava gelen memur adaylarını, polis ekipleri didik didik arayarak içeriye aldı. Metal eşyaların alınmadığı sınava gelen 20 kişi, otomobil anahtarları içeriye alınmayınca, bırakacak yer bulamadıkları gerekçesiyle sınava girmekten vazgeçtiği öğrenildi.

Dün ve bugün orta öğretim, ön lisans düzeyindeki KPSS'ye Çorlu'dan 22 bin 650 kişinin başvurusunun bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber